De volkorenwraps op mijn blog zijn toch een van de meeste favoriete recepten van jullie en van mij.
En dat is niet gek, want ze zijn lekker, goedkoop, makkelijk en gezond.
Maar toen ik laatst in de supermarkt liep en spinaziewraps zag liggen, moest ik die natuurlijk ook zelf proberen te maken en dat bleek verbazingwekkend makkelijk te zien, met behulp van wat diepvriesspinazie en wat geduld :)
Spinazie Spelt Wraps
Nodig:
- 225g speltmeel
- 130g diepvriesspinazie, ontdooid
- 20 ml heet water
- snuf zout
Hoe maak je het:
- Meng het bloem en zout. Roer de spinazie erdoor.
- Giet het water er scheutje voor scheutje door totdat er een deeg ontstaat.
- Kneed een paar keer door, dek af en zet 30 minuten weg.
- Verdeel het deeg in 6 balletjes. Bestrooi een werkopppervlakte flink met bloem en ook de bovenkant. Rol heel dun uit met een deegroller.
- Verwarm een koekenpan voor op middenhoog vuur.
- Bak de uitgerolde wraps 30-60 seconden per kant, totdat ze nog zacht, maar wel gaar zijn.
- Laat de wraps afkoelen op een bord.
Geeft 6 wraps
September | De Bakparade De Bakparade
[…] Spinazie Spelt Wraps […]
Sophie
Hoi Inge, is het de bedoeling dat je na het ontdooien van de spinazie al het vocht eruit drukt/knijpt?
Inge
Jup :)
Wien
Hallo Inge,
mjammie zeg, wat een lekker receptje !
eindelijk eens iets dat lukt van mijn laatste experimenten. Gisteren een brokkelend speltbrood gebakken… (Wat is het moeilijk als je een brood wil bakken zonder gist)
De spinaziewraps ga ik nog maken ! Heb er wat gemalen kaas op gedaan, zongedroogde tomaatjes en het lijkt wel alsof ik een panini van de panos aan het eten ben
heerlijk ook met wat hummus
bedankt !!
Inge
Ahh denk je wel voor je lieve reactie en klinkt heel erg lekker :)