Zoet Zuurdesem Brood

posted in: Brood, Snacks, vegan | 2

Dit had eigenlijk iets heel anders moeten worden, het hadden eigenlijk zoete soepstengels moeten worden, maar het deeg was te plakkerig, dus maakte ik van een nood een duegd en maakte deze heerlijke…
Tja wat is het? Een pizza, een foccacia?
Verzinnen jullie er een leuke naam voor?

Voor het zuurdesem geldt als altijd, wil je een beetje van de mijne hebben? Stuur me dan een mailtje en je kan een stukje voor een klein prijsje over nemen :)

Zoet Zuurdesem Brood

Nodig:

  • 170g speltbloem
  • 100g zuurdesemstarter
  • 80g water
  • snuf zout
  • evt. 1 el suiker
  • 2 el jam
  • 1/4 tl kaneel
  • hand rozijnen
  • 2-3 el geraspte kokos

Hoe maak je het: 

  1. Meng de bloem, zuurdesemstarter, water en snuf zout totdat er een deeg ontstaat. Kneed een paar keer door.
  2. Zet weg op een warme plek en laat 2-4h rijzen.
  3. Bestrooi een stuk bakpapier met bloem, leg het deeg erop en bestrooi de bovenkant ook met bloem. Rol uit tot ongeveer 5mm dik.
  4. Bestrijk de bovenkant met de jam en bestrooi met kaneel.
  5. Bestrooi de bovenkant met rozijnen en geraspte kokos.
  6. Bak 10 minuten, dek af met aluminiumfolie en bak nogmaals 10 minuten.

Geeft 6 stukken

2 Responses

  1. Anonymous

    Ik neem aan dat je het ook met droge zuurdesem kan maken? Ik heb een zakje liggen uit de natuurwinkel en die wil ik nog een keertje opmaken ;) Maar wat zijn de verhoudingen dan? Weet jij dat?
    Groetjes

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.