Quinoa Feta Risotto

posted in: Hoofdgerecht, vegetarisch | 1

Ik weet niet meer zo goed hoe ik op het recept kwam, maar al weer een hele tijd geleden maakte ik voor de eerste keer quinoa risotto en dat bleek verbazingwekkend makkelijk, lekker en natuurlijk ook heel gezond te zijn. Ik maakte hem elke keer anders, maar nu had ik eindelijk had ik tijd (en daglicht) om er een foto van te maken :)
Een heerlijke aanrader: makkelijk te maken, makelijk te varieren (doe er alle groenten in die nog in je groentenla liggen). Eet smakelijk!

Quinoa Feta Risotto


Nodig:

  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 120g quinoa
  • 1l paddestoelenbouillion
  • 1 bakje champignons, in plakjes
  • 1 prei, in ringen
  • 1 gele paprika
  • 1 blok feta
  • 1tl oregano
Hoe maak je het: 
  1. Neem een grote pan met een dikke bodem giet er een scheutje olijfolie in en bak de sjalotten een paar minuten totdat ze zacht zijn.
  2. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuutje mee.
  3. Voeg de prei en champignons toe en bak totdat de champignons lichtbruin zijn.
  4. Voeg de quinoa toe en bak 2 minuten.
  5. Voeg de bouillion beetje voor beetje toe en roer continue. Je moet er zeker 20-30 minuten over doen (omdat de quinoa gaar moet worden).
  6. Voeg op het laatst de paprika toe.
  7. Als het klaar is voeg je de feta en oregano toe en roer door.

Genoeg voor 3 personen als hoofdgerecht. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.