Kerst Hazelnootcreme Peer Toetje

posted in: Desserts | 1

 Vorig week werd een van mijn goede voornemens van 2013 vervult, ik volgde een kookworkshop
van de Groene Kookacademie. En niet zomaar een workshop, een workshop vegetarisch kerst koken.
Heel erg leuk, want hoe lang ik ook al vegetarier ben, ik blijf het moeilijk vinden om voor kerst iets speciaals te maken.
We aten een heerlijke wortelspread, boekweitflensjes, een pompoen walnoot tapenade, heerlijke linzen, uientempura, maar de klapper
van de avond? Dat was voor mij toch wel het toetje, heerlijke gestoofde peren met het zoete van cranberry en heel verrassend
een creme met tofu erin, die je niet proefde. Echt echt ik beloof je, je proeft de tofu niet.
Zelfs een totaal niet vegetarisch etende, niet gezond fan die ik het voerde, vond het heel erg lekker.
Je kan dus wel raden wat ons kersttoetje wordt dit jaar :)

Kerst Hazelnootcreme Peer Toetje

Hazelnootcreme Peer Toetje

Nodig:

4 peren
1/2 tl venkelzaad
hand gedroogde cranberries
100g tofu
3 el melk
5 dadels, geweekt
2 el suiker
2 el gemengde notenpasta

Hoe maak je het:

1. Snijdt de peer in kleine stukje.
2. Doe de stukjes peer, rozijnen, venkelzaad en een bodempje water in een steelpan.
3. Zet op het vuur en breng aan de kook, zet het vuur laag en leg de deksel op
de pan en laat 15 minuten pruttelen, totdat de peer zacht is.
4. Pureer ondertussen de tofu, melk, dadels, suikers en notenpasta met
de staafmixer tot een glad mengsel.
5. Serveer de warme peren met een schep van de notencreme.

One Response

  1. […] Vegetarisch kerstdiner, en we maakte onder andere heerlijke chocoladetruffels (rechtsonder) en de Peren compote die onlangs op de blog verscheen. Op dinsdag zag ik een prachtige zonsopgang onderweg naar mijn […]

Leave a Reply