Aardappel Bloemkool Koeken

posted in: Hoofdgerecht | 4

Ik had nog een zakje aardappelpuree (heel slecht ik weet het), maar ik houd niet heel erg van aardappelpuree zo eten.
En aangezien ik niet aan weggooien doe, wilde ik iets anders er mee maken.
Na wat gezoek op internet kwam ik op het idee om er een soort burgers/ pannenkoek van te maken, een beetje a la de Duitse aardappelkoeken.
Zo gezegd zo gedaan en het bleek echt super lekker te zijn deze Aardappel Bloemkool Koeken.
Mocht je niet van bloemkool te houden dan zou je ook brocolli of misschien wortel kunnen gebruiken. De zonnebloempitten voegen een bite
toe die ik heel erg lekker vind, maar je kan ook pompoenpitten of sesamzaad gebruiken, wat je lekker vind (zoals altijd!)

Aardappel Bloemkool Koeken

Aardappel Bloemkool Koeken

Nodig:

– 200g aardappelpuree
– 150g bloemkool, fijngesneden
– 2 el gemalen lijnzaad
– 3 el Parmezaanse kaas
– 3 el havermout
– 3 el zonnebloempitten

Hoe maak je het:

1. Roer de bloemkool, lijnzaad, kaas, havermout en zonnebloempitten door de aardappelpuree.
2. Laat het mengsel 30 minuten rusten.
3. Maak balletjes ter grootte van een golfbal en duw ze daarna plat.
4. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie.
5. Bak de koeken 4-5 minuten totdat de onderkant lichtbruin is, draai om en bak nogmaals 3-4 minuten.

Geeft 6-8 koeken.

4 Responses

  1. Hm, klinkt erg lekker!

  2. Wat een leuk idee, zag van de week eerder al een soortgelijk recept. En aangezien de bloemkool in de aanbieding was ga ik het zeker proberen deze week. Dilemma; vertel ik dat het bloemkoolburgers zijn of niet?

  3. Ik eet bijna nooit aardappelpuree, veel te veel werk voor mij alleen, dus als ik het eet, dan uit zo’n zakje! En het is één van die dingen die ik stiekem gewoon erg lekker vind, samen met een potje rode kool met appel, haha. Zo heel af en toe is dat echt geen probleem lijkt me, als je echt geen zin hebt om te koken. Maar dit recept vind ik ook klinken als een goed idee! Ook voor lunch ofzo :) Tenminste, zijn ze koud ook lekker?

Leave a Reply