Eetdagboek Laura

posted in: Eetdagboek | 8

Vorige week zette ik een berichtje op Facebook en vroeg ik om aanmeldingen
voor eetdagboek en die kwamen er een heleboel. Super leuk :)
Mocht je je ook willen opgeven dan kan dat via [email protected]

collagelaura
Mijn naam is Laura, ik ben 24 jaar en woon sinds een jaar samen in Poortugaal.
Sinds een paar maanden worden we gezelschap gehouden door een lieve, mega ondeugende kitten genaamd Chewie!
Op het moment ben ik in de grafische wereld in-between-jobs.

Ik geniet ontzettend van koken, bakken, en dan vooral experimenteren met ingrediënten en manieren van bakken.
Uiteraard geniet ik ook van eten, ontbijt is mijn favoriete eet-moment van de dag. Ik neem er de tijd voor, lekker met een grote mok thee en een krantje de dag beginnen!
Ik bak vaak zelf mijn brood (ik vind het leuk om allerlei kruiden door het deeg te mengen), cruesli en koekjes/tussendoortjes.
Je zult in mn eetdagboekje ook wat ‘vreemde’ combinaties tegenkomen. Maar ik vind ze allemaal even lekker!
Veel lees plezier alvast, en wie weet hebben jullie nog goeie tips ;)

Liefs, Laura

Dag 1:

Ontbijt:
Bakje kwark met gepofte boekweit, gepofte rijst met chocolade stukjes, lijnzaad, kaneel en een handje cranberries.
Appel (helft in stukjes door de kwark en de andere helft uit ‘t vuistje)

Tussendoor:
Drie kwark-kokos-cacao ballen met wat honing erover
Twee mandarijnen

Lunch:
Soepje en wat plakjes zelfgebakken brood met:
Smeerkaas met pesto en tomaat
Zelfgemaakte humus van aubergine, paprika, chilipeper en tomatensaus

Tussendoor:
Bakje yoghurt met erdoor een handje rozijnen en koekkruiden
Twee rijstwafels met appelstroop (het lekkerst nadat ze even in de vriezer hebben gelegen)

Diner:
Zoete aardappel, wortel en rode bietjes uit de oven
Pittige gekruide kipkarbonade uit de oven
Toetje:
Optimel vanille vla

Dag 2:

Ontbijt:
Bakje yoghurt met zelfgemaakte cruesli (havermout, appelstroop, lijnzaad, pruimen, rozijnen),
wat extra rozijnen erdoor en wat koek-speculaaskruiden
Kaki fruit (helft in stukjes door de yoghurt en de andere helft uit ‘t vuistje)

Tussendoor:
Chocolade muesli-reep
Appel

Lunch:
Drie sneetje zelfgebakken brood  met:
Kaas, pesto en tomaat
Zelfgemaakte humus
Huttekase met tomaat en wat sambal

Tussendoor:
Wortels in de sambal gedoopt (ja, tis echt lekker ;))
Drie kwark-kokos-cacao ballen

Diner:
Een keertje zondigen in het gezonde regime: Chinees eten besteld!
Tjap tjoy in pittige saus
Varkenshaas in pittige saus
Bami

Toetje:
Yoghurt met een handje rozijnen erdoor

Dag 3:

Ontbijt:
Bakje yoghurt met lijnzaad, kokos en zelfgemaakte cruesli
Twee mandarijnen

Tussendoor:
Appel
Bakje yoghurt met dadels en abrikozen in stukjes erdoor

Lunch:
Tosti: twee sneetjes zelfgebakken brood met rode bietjes en smeerkaas
Snee brood met kaas, mosterd en tomaat

Tussendoor:
Handje cranberries en n dadel
Twee gemberkoekjes

Diner:
Broccoli met tomaatjes uit de oven
Karbonade uit de grill
Aardappel uit de oven

Toetje:
Vienetta chocolade portie-pakje

Ziet er heel mooi uit Laura en wat een lekkere en gezonde dingen (met af en toe iets minder gezonds er tussen door).
En je lijkt wel wat op mij met die creatieve smaak combinaties :)
Ik ben wel heel benieuwd naar de kwark balletjes!
Een puntje is de hoeveelheid aardappelen die ik op de foto zie; iets meer misschien?

8 Responses

  1. Doris

    Wauwwww wat een variatie en lekkere en gezonde dingen!

    Die kokos-cacao ballen zien er heerlijk uit, heb je een receptje?

  2. Marjon

    Wat leuk en lekker om allemaal te lezen.
    Ik ben ook erg nieuwsgierig naar het recept van de kokos-cacao ballen!

  3. Laura

    Haha het recept is eigenlijk geen echt recept helaas…
    ‘T was een uitprobeersel..dus het is voor mij ook even gokken..Sorry!!
    200g kwark
    Kokos aan de kwark toevoegen totdat het een mooi compact geheel is wat je kunt beetpakken
    Cacaopoeder op een plat bord (dit omdat dit t makkelijkste rolt)
    Mooie balletjes draaien van t mixje en vervolgens door de cacaopoeder rollen
    Bewaren in de koelkast of vriezer

    Hiermee kreeg ik ongeveer 10 ballen

    -voor de zoetekauw: extra honing achteraf eroverheen druipen maakt t nog wat zoeter-

  4. Maxime

    Dit ziet er lekker uit! Van de 3 eetdagboekjes tot nu toe, vind ik deze ook als enige volwaardig, die anderen zijn heel weinig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.