Champignon Pâté

posted in: Dips en spreads | 7

Ik ben super trots op dit recept.
Waarom? Nou ten eerste is deze champignon pâté echt super duper lekker.
Ten tweede kreeg ik het voor elkaar om een vleeseter te laten klagen dat ik de champignon pâté had opgegeten
en dat er geen meer was.
En ten derde ben ik best trots op de foto, die is toch aardig gelukt :)
Lust je geen champignons? De wortelspread is ook zeker een aanrader!

Champignon Pâté

Champignon Pate

Champignon Pate

Nodig:

250g champignons, in plakjes
1 kleine ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngeperst
1 tl kerriepoeder
1 tl azijn
snuf gerookt paprika poeder
1 el gemengde notenpasta (of pindakaas)
handje pinda’s

Hoe maak je het:

1. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op midden hoog vuur.
2. Bak de ui en knoflook kort aan (2 minuten).
3. Voeg de champignons en de kerrie toe en bak totdat de champignons lichtbruin zijn
en hun vocht hebben losgelaten.
4. Voeg de azijn toe en laat het vocht verdampen.
5. Doe de champignons samen met de notenpasta, pinda’s en paprikapoeder in een kom en
pureer grof met de staafmixer.

7 Responses

  1. Lijkt me heerlijk, ga ik deze week zeker eens proberen!

  2. Ik snap dat je er trots op bent ;) net gemaakt en inderdaad super!

  3. Lijkt me erg lekker.
    Hoe lang kan je deze champignon pate bewaren?

  4. Heerlijk, ga ik zeker veel vaker maken!

Leave a Reply