Ik deed deze maand weer eens mee met de Foodblogswap, en ik kreeg deze keer She Likes Bento.
Een Engelstalige maar toch Nederlandse blog. En het leuke is, eindelijke een keer vegetarische blog!
Ik ben dol op het zelf maken van vegetarische burgers, maar soms is het moeilijk om nieuwe
varianten te bedenken.
Maar toen kwam deze wortelburgers tegen, ik maakte ze en jammie jammie jammie, wat zijn deze
lekker! Echt geweldig :)
Wortel Burgers
Nodig:
500g wortel, geraspt
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngeperst
1 el lijnzaad
2 el pindakaas
30g havermout
30g paneermeel
2 tl kerrie
1/2 tl kaneel
hand walnoten, grofgehakt
Hoe maak je het:
1. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de ui en knoflook een paar minuten.
2. Voeg de kerrie en kaneel toe en bak 1 minuut.
3. Voeg de wortel toe en bak totdat de wortel iet wat zacht geworden is (3-4 minuten).
4. Schep het wortelmengsel in een kom en roer het lijnzaad, pindakaas, havermout, paneermeel
en walnoten er door heen.
5. Zet de kom 10-15 minuten in de koelkast.
6. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
7. Vorm burgers van het mengsel en bak ze 3 minuten per kant in een flinke scheut olijfolie.
Leg ze dan 15 minuten in de oven.
Geeft 4-6 burgers
Uniflame
Wat leuk dat je de wortelburgers gekozen hebt! Ik ben ook gek op allerlei vega burgers zoals je wel kon zien :)
Barbara
ze liggen in de pan, ruikt heerlijk, fijne substantie ook om burgers mee te maken. Water loopt me in de mond, cant wait!
Lia
Vraagje…zou het ook zonder oven kunnen? Geweldig al deze burgers op je website…wij zijn op reis (12 mnd) en missen goed veggie food. En variatie…super blij dus met jouw site, maar helaas geen oven…
Inge
Ahh wat leuk om te horen :) Nu ben ik wel benieuwd waar jullie zitten ;) De burgers kun je zeker ook met een scheutje olie in een pan bakken!