Glutenvrije Lunch: Zoete Aardappel Groenteschotel

posted in: Glutenvrij | 1

Wow jullie zijn dol op glutenvrije recepten, dat merkte ik wel bij mijn 8x glutenvrije ontbijten post.
En ik weet dat heel veel mensen glutenvrije lunches wilde zien.
Dus vandaag de eerste. Lekker, snel en relatief makkelijk mee te nemen. Ik maak het tijdens
het maken van het avondeten en het liefst meteen voor 2 dagen.  Je kunt overigens ook andere
groenten gebruiken en bv tofu in plaats van eieren de keuze is aan jou :)
En excuses voor de niet zo mooie foto, ik moest hem met mijn telefoon maken

Glutenvrije Lunch: Zoete Aardappel Groenteschotel

IMAG0193

Nodig:
1 grote zoete aardappel, in kleine stukjes1 prei, in ringen
2 middelgrote wortels, julliene
gerookte paprika, na smaak
cajunkruiden
3 eieren

Hoe maak je het:

1. Bak de zoete aardappel in een grote koekenpan in een flinke scheut olijfolie 5-10 minuten totdat deze zacht begint te worden.
2. Voeg de prei en de specerijen toe en bak nogmaals 3-5 minuten.
3. Voeg de wortel toe en bak kort, totdat de wortel iet wat zacht is geworden.
4. Schep de groenten en zoete aardappel in twee bakjes.
5. Doe nogmaals een scheut olie in de pan en bak van de 3 eieren een omelet of roerei.
6. Verdeel de omelet over twee bakjes en je heerlijke lunch voor de komende 2 dagen is klaar :)

Geeft 2 porties (let op ik at er wel nog wat crackers bij, dus misschien is het 1 grote portie)

 

  1. Svenja

    Ziet er heerlijk uit! Ik heb nog een paar zoete aardappelen in de koelkast liggen, misschien ga ik dit gerecht wel maken vandaag :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.