Spelt Pizza

posted in: Hoofdgerecht | 4

Ik was laatste in Duitsland boodschappen aan het doen en daar heb je zoveel producten in de supermarkt die je in
Nederland niet of nauwelijks kan krijgen. Zo kocht ik volkorenspeltmeel voor 1,40 per kilo, roggemeel en heel veel
biologische producten. Maar in ieder geval, toen ik thuis kwam met mijn speltmeel wilde ik er natuurlijk iets mee maken!
En dat werd pizza. Ik ben dol op pizza, maar dan wel mijn eigen gezonde variant, met heerlijk veel groenten, tomaten
saus en een klein beetje kaas en met een speltbodem.

Spelt Pizza

Nodig:

200g speltbloem
5g gedroogde gist
1 el olijfolie
snuf zout
135ml lauwwater
20ml melk

Hoe maak je het:
1. Meng de gist met het lauwwarm water en melk en laat 5 minuten staan, totdat het gaat bubbelen.
2. Meng de speltbloem, zout en olijfolie in een kom.
3. Roer het gistmengsel erdoor en kneed het deeg 10-15 minuten (ik gebruikte mijn staande mixer).
Voeg eventueel extra meel toe als het te vochtig blijft, maar niet te snel.
4. Dek het deeg af met een theedoek en zet op een warme plek weg, laat 1,5h rijzen op een warme plek.
5. Kneed het deeg kort door, deel het deeg in tweeën en rol uit tot een redelijke dunne pizza.
6. Dek wederom af en laat 20 minuten rijzen.
7. Verwarm de oven voor op 220 graden.
8. Bedek de pizza met de tomatensaus, groenten en kaas.
9. Bak de pizza 10-15 minuten, totdat deze knapperig en lichtbruin is.

Geeft 2 pizza’s.

4 Responses

  1. Astrid

    Hallo Inge,
    zag je recept net op FB;wat super een spelt-pizza :-) en lees ik hier dat in DLD spelt daar ongeveer de helft goedkoper is dan hier? woon niet zo ver van DLD af: dus ook bedankt voor deze tip !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.