Witte Chocolade Boekweit Banaanbrood

posted in: Brood | 10

Ik heb een heleboel verschillende soorten bananenbrood op De Bakparade staan, maar nog geen glutenvrije, daar moest toch eens verandering in komen! En dan met ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn en dan is de keuze beperkt qua glutenvrije bloem.
De enige twee die vrij beschikbaar zijn in de supermarkt: boekweitbloem en havermoutbloem (Brinta).
Ik heb hier gekozen voor boekweitbloem, omdat ik deze heel erg lekker vind, het is een krachtige stevige smaak. In dit brood wordt deze smaak
uitgebalanceerd met de zoete smaak van witte chocolade!

IMG_4802

Witte Chocolade Boekweit Banaanbrood

Nodig:

75g boekweitbloem
100g havermout
1 tl bakpoeder
snuf zout
2 bananen, geprakt
2 el tahini
4 el water
40g witte chocolade, fijngehakt

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een kleine springvorm met bakpapier.
2. Meng de boekweitbloem, havermout, bakpoeder en zout in een groet kom.
3. Meng in een aparte kom de bananen, tahini en water .
4. Schep het banaan-tahini mengsel door de droge ingrediënten.
5. Schep de witte chocolade erdoor en schep in de springvorm.
6. Bak 25 minuten totdat het brood lichtbruin is.

Geeft 6 plakken

10 Responses

  1. Hallo!

    Is het mogelijk om de witte chocolade in dit recept t vervangen of weg te laten?

    Groetjes

  2. Hallo Inge,

    Ik lees dat je in bovenstaand recept havermoutbloem kunt gebruiken maar havermout is niet helemaal glutenvrij en Brinta is van tarwe gemaakt dus echt helemaal NIET glutenvrij.
    Verder volg ik je blog met plezier en haal er regelmatig een leuk recept uit!
    groet,
    Hanna

    • Oh wat stom Hanna, ik heb altijd gedacht dat Brinta havermout was :(
      Overigens kun je wel geheel glutenvrije havermout krijgen, havermout is van zichzelf glutenvrij, maar wordt vaak in ”besmette” containers
      vervoerd…

  3. Wat een fijn recept! Een glutenvrij bananenbrood recept ben ik nog niet eerder tegengekomen. Ik ga de witte chocolade alleen wel vervangen voor pure chocolade hihi ;)

  4. Nom, klinkt goed! Ik denk dat ik ze ‘t witte chocola verruil voor pure cacaonibs….smullen maar!

  5. Ha Inge, is Brinta niet gewoon gemaakt van tarwe? Havermoutbloem kun je wel makkelijk zelf maken door supermarkthavermout te vermalen (wat je geloof ik in andere recepten ook wel vaak doet).

    • Hey Freer, je hebt helemaal gelijk, ik dacht altijd dat het van havermout gemaakt was, maar dat is idd niet zo, bedankt voor het verhelderen!

  6. Ik heb ‘m gisteravond gemaakt maar hij is bij mij niet goed gebonden. Als ik ‘m snij dan brokkelt ‘ie uit elkaar. Enige verschil is dat ik geen witte choco heb gebruikt maar wel zonnebloempitten en pompoenpitten. Verder gebruik ik altijd havervlokken, maar dat werkt normaal gesproken ook. Snap er niks van! Volgende keer gooi ik er wel een ei doorheen ;)

    • Oh wat jammer :( Zou best kunnen komen doordat je havervlokken gebruikt, gebroken haver bindt toch wat beter dan hele vlokken, dus je zou het dan
      of langer moeten laten staan of idd een eitje zou ook werken ;)

Leave a Reply