Zoete Aardappel Gnocchi

posted in: Hoofdgerecht | 2

Gnocchi ik wilde het al veel langer maken, maar nu ik nog een zoete aardappel had liggen kon het eindelijk er van komen,
want als ik zo iets wil maken dan kan het natuurlijk niet gewone normale versie zijn. Nee het moet natuurlijk een Inge versie zijn.
Net iets anders en net iets gezonder dan het origineel.

Zoete Aardappel Gnocchi

Zoete Aardappel Gnocchi

Nodig:

1 grote zoete aardappel (400g)
120g volkorenbloem
1 klein ei
snuf zout
snuf kaneel

Hoe maak je het:

1. Prik de zoete aardappel in en pof hem in de oven of magnetron, totdat deze helemaal zacht is.
2. Schraap het vlees uit de zoete aardappel en schep in een kom. Prak het vlees fijn met een vork.
3. Roer het ei, zout en kaneel erdoor.
4. Roer de bloem er door.
5. Bestuif een werkoppervlak met ruim bloem. Neem 1/4 van het deeg en rol uit tot een sliert (voeg bloem toe als het plakt)
die ongeveer even dik is als je duim.
6. Snijdt in stukjes en rol ze over een vork, zodat ze de karakteristieke ribbeltjes krijgen.
7. Breng ondertussen een grote pan water aan de kook.
8. Kook de gnocchi totdat ze beginnen te drijven (niet te veel te gelijk in de pan!).
9. Spoel af met koud water.
10. Bak de gnocchi op in een flinke scheut olijfolie totdat ze lichtbruin zijn, serveer met de gewenste saus. Ik maakte hier een saus
van roomkaas, champignons, prei en mozzarella.

Genoeg voor 3-4 personen

2 Responses

  1. Jolanda Baltus

    Gaan we een keer proberen :)

  2. Origineel alternatief op de gewone aardappel. Probeer ik volgende week eens een keertje! :)

Leave a Reply