Ananas Chocolade Taart

posted in: Cake | 1

Chocolade en fruit.
Bij de ene fruit soort vind ik het geweldig, bij de andere verschrikkelijk.
Sinaasappel en chocolade? Nee bedankt
Aardbeien gedoopt in chocolade? Yes please!
Peer en chocolade? Mwaoh… niet echt.
Mango en chocolade? Hell yeah!
En aan dat lijstje van fruitsoorten die met chocolade kunnen, kan ik er nu weer
een toevoegen, want ananas en chocolade blijken heel goed te combineren :)

Ananas Chocolade Taart

IMG_5155

Nodig:

120g roggemeel (of gewoon meel)
1 tl bakpoeder
2 el cacao
1 el zonnebloemolie
2 el honing
120ml melk
75g ananas, in kleine stukjes
50g pure chocolade, in stukjes

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier.
2. Meng het roggemeel, bakpoeder en cacao door elkaar in een grote kom.
3. Schep de olie, honing en melk erdoor.
4. Schep tenslotte de ananas en chocolade erdoor.
5. Bak 35-40 minuten, totdat een saté prikker er schoon uitkomt.
Geeft 6-8 stukken

One Response

  1. Die combinatie lijkt me inderdaad wel lekker, de taart ziet er niet aantrekkelijk uit maar zal best goed smaken.

    Zelf vind ik chocolade en rood fruit zoals frambozen, kersen of bessen niet lekker.
    Sinasappel dan wel weer.

Leave a Reply