Bloemkool Kerrie Mango Soep

posted in: Soep | 4

Ik zal de eerste te zijn om te zeggen dat dit een aparte combinatie is. Maar aparte combinatie
kunnen heel erg lekker zijn, bijvoorbeeld wortel en kokos of pindakaas en hagelslag (je moet dat echt eens proberen op een boterham).
Dus geef deze soep ook eens een kans, het is echt heel erg lekker.
En dat het in 10 minuten klaar is, is een mooie bijeenkomst :)

Bloemkool Kerrie Mango Soep

Nodig:

400g bloemkoolroosjes
1 el kerriepoeder
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook
1 mango, in stukjes
750ml groentebouillon
100ml plantaardige room

Hoe maak je het:

1. Verwarm een grote pan met een scheutje olijfolie. Bak de ui en knoflook een paar minuten.
2. Voeg de bloemkool en kerrie toe en bak 1 minuutje.
3. Voeg de bouillon toe en kook 10 minuten, totdat het de bloemkool zacht is.
4. Voeg de plantaardige room en de helft van de mango toe en pureer de soep met de staafmixer.
5. Voeg de rest van de mango stukjes toe en laat even mee warmen.

Geeft 2 porties

4 Responses

  1. Anniek

    Hmm, lekker om zo eens even snel tussen de middag te maken als je thuis bent, het klinkt erg lekker en ook super makkelijk!

  2. Marjorie

    De soep is echt een smaakbom.T’was subliem structuur.Ik heb een tl kokosolie bijgevoegd op einde van kookproces. Overheerlijk…een aanrader

    • Inge

      Wat leuk dat je het gemaakt hebt! Goed idee om nog wat kokos toe te voegen voor extra romigheid :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.