Foodblogswap: Quinoa met prei

posted in: Hoofdgerecht | 0

Het was weer tijd voor de foodblogswap en dit maal kreeg ik de blog van Julie oftewel de HapjesPrinses. En het kiezen van deze blog was moeilijk zoveel heerlijke recepten. Maar uiteindelijk werd het iets met quinoa, omdat ik net een
hele zak van iHerb had gekregen :)
Het werd de 5 or less quinoa met prei, maar ik moest hem natuurlijk wel even aanpassen. Ik voegde wat extra groenten toe in de vorm van
champignons en een beetje paprika en ik gebruikte de techniek van de quinoa risotto en in plaats van de Parmezaanse kaas, gebruikte ik feta wat ik beter vond passen bij het kerriepoeder.
Maar zeker een aanrader!

Quinoa met prei

Quinoa met prei

Nodig:

4 handen quinoa
750ml groentebouillon
1 prei, in ringen
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
250g champignons, in plakjes
1/2 tl kerrie
1/2 tl kurkurma
100g feta

Hoe maak je het:
1. Verwarm een scheut olijfolie in een pan, bak de ui en knoflook totdat deze zacht zijn.
2. Voeg de specerijen toe en bak 1 minuutje.
3. Voeg de champignons toe en bak totdat ze lichtbruin zijn. Voeg de prei toe en bak 1 minuutje mee.
4. Voeg de quinoa toe en bak 1 minuut. Voeg nu de bouillon scheutje voor scheutje toe, voeg pas nieuwe bouillon
toe als de vorige opgenomen is.
5. Verdeel de quinoa over 2 borden en garneer met de feta.

Geeft 2 porties

Leave a Reply