Ik had een idee, wat als ik nu eens in plaats van koffie bij mijn muffins te drinken, de koffie
eens zou verwerken in de muffins. Dat klinkt toch als een goed idee.. niet?
Maar met wat te combineren? Nou koffie en chocolade zijn natuurlijk goede vrienden, dat doen we!
Maar ik wil ze wel suikervrij maken… Nou dan zoeten we ze toch met banaan en stevia!
En het resultaat bleek heel erg lekker zijn!
Nog 1 tip, heb je geen roomkaas vervang het gewoon door yoghurt. En met alleen boekweitbloem zijn ze erg stevig
dus wil je ze wat luchtiger gebruik dan half boekweitbloem en half gewone bloem.
Nodig:
100g boekweitbloem (of gemengd boekweit en gewone bloem)
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
2 bananen, geprakt
1 el lijnzaad
8 el sterke koffie
2 el roomkaas
10 druppels stevia
hand cacao nibs
hand fijngehakte chocolade
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een muffinvorm met cakevormpjes.
2. Meng de boekweitbloem, bakpoeder en zout.
3. Meng in een andere kom de banaan, lijnzaad, koffie, roomkaas en stevia.
4. Roer de natte ingredienten door de droge. 5. Schep de chocolade en cacao nibs door het beslag.
6. Vul de vormpjes en bak de cakejes in 25 minuten gaar.
Geeft 4-6 cakejes
Leave a Reply