Oosterse Tofuburgers

posted in: Hoofdgerecht | 0

Ik maak wel vaker tofu, maar eigenlijk altijd deze tofu-kerrie gebakken tofu.
Maar het nadeel is dat dit redelijk lang duurt om te maken (met marineren en 40 minuten in de oven), dus echt
super vaak maak ik het niet.
Maar deze burgers zijn ook heel erg lekker en stukken sneller te maken, 20 minuten en ze zijn klaar.
En in de tussentijd maak je nog heerlijk gebakken uien en salade en gebakken aardappeltjes en
dan heb je in 20 minuten een lekkere maaltijd.

Oosterse Tofuburgers

IMG_5358

Nodig:

300g tofu
60g havermout
4 el sesamzaad
3el zoete chilisaus
1 el pindakaas
snuf canjunkruiden of paprikapoeder

Hoe maak je het:

1. Pureer de tofu samen met de chilisaus en pindakaas fijn.
2. Roer de havermout, sesamzaad en kruiden erdoor.
3. Meng het sesamzaad erdoor.
4. Maak 6 balletjes van het beslag en duw ze plat.
5. Verwarm de koekenpan met een scheut olijfolie.
6. Bak de burgers 5 minuten, draai ze voorzichtig om (ze zijn een beetje fragiel) en bak ze nogmaals
3-4 minuten.

Geeft 6 kleine burgers

Leave a Reply