Hartige Feta Doperwt Muffins

posted in: Cupcakes en Muffins | 6

 Inge voel je je wel helemaal lekker?
Cupcakes met erwtjes en feta erin?
Hartige cupcakes?
Ja hartige cupcakes en weet je wat ze zijn heel erg lekker :)
Je moet het meer zien als een broodje, heerlijk met een extra likje pesto,
bij een kom Lasagna Soep of auberginesoep of gewoon zo als tussendoortje :)

Hartige Erwt Feta Muffins

Hartige Feta Erwt Muffins

Nodig:

6og polenta
60g volkorenmeel
1 tl bakpoeder
1/4 tl zout
120ml yoghurt
2 el pesto
1 el lijnzaad + 3 el water
50g feta
100g (diepvries) erwtjes

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet 6 papieren cakevormpjes in een muffinvorm.
2. Meng in een grote kom de polenta, volkorenmeel, bakpoeder en zout.
3. Meng in een andere kom de yoghurt, pesto, lijnzaad en water.
4. Schep de natte ingrediënten door de droge ingrediënten.
5. Schep de feta en erwtjes door het beslag.
6. Schep het beslag in de vormpjes en bak 25-30 minuten, totdat een saté prikker er schoon uitkomt.

Geeft 6 muffins

6 Responses

  1. Mirjam

    Hallo,

    Ik wil deze muffins graag maken. Bedoel je met polenta maismeel? Of echt het gerecht waarbij je een soort pap maakt van maismeel in water (met evt bouillon)?

    Groetjes Mirjam

  2. Georgia

    Net gemaakt. Ipv pesto heb ik munt verse blaadjes gedaan. Maar het is erg erg droog geworden en niet lekker volgens mij moet er meer vocht in.
    Kloppen de hoeveelheid can de ingrediënten. Bij het eerste Polenta heb je 60 of 6 gr?

    • Inge

      Ik denk dat het komt omdat je de pesto eruit gelaten heeft, dit voegt het vet en dus de smeuigheid toe. Als je de pesto niet wil gebruiken, dan zou je ook twee eetlepels olie kunenn gebruiken

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.