Suikervrije Pindakaas Vingerafdruk Koekjes

posted in: Koekjes, Suikervrij | 6

Ik vind vingerafdruk koekjes altijd zo leuk om te maken. Het heeft vast te maken met het duwen in het deeg denk ik,
want brood maken vind ik ook heel erg leuk :)
Maar terug naar deze koekjes, want ik maakte ze al eerder met jam, maar aangezien ik ze nogmaals
wilde maken, moest ik natuurlijk een andere variant te maken. En aangezien ik een lichtelijke obsessie heb
met pindakaas, moest ik natuurlijk een pindakaas variant maken :)
En helaas voor de jam variant, dit is mijn nieuwe lieveling.

Mocht je niet zo van pindakaas houden als ik dan moet je de jamvariant zeker proberen :)

Suikervrije Pindakaas Vingerafdruk Koekjes

IMG_5367

Nodig:

60g volkorenbloem
1/4 tl bakpoeder
1/4 tl zout
15g havermout
95g rozijnenpuree
30g pindakaas
1/4 tl vanille extract
1 el pindakaas
1/2 banaan
evt. witte chocolade

Hoe maak je het:

1. Maak als eerste de rozijnenpuree: bedek de bodem van een klein pannetje met rozijnen en zet ze net onder water. Zet het pannetje op het vuur en laat 10-15 met de deksel op de pan pruttelen totdat al het water is opgenomen. Pureer de rozijnen tot een glad mengsel.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
3. Meng de rozijnenpuree, vanille extract en pindakaas in een grote kom.
4. Voeg de bloem, havermout, zout en bakpoeder toe en roer tot alles gemengd is.
5. Pureer de 1 el pindakaas met de banaan in een apart bakje.
6. Vorm kleine balletjes van het mengsel en leg ze op de bakplaat.
7. Duw je duim (of een bolle theelepel) op het deegballetje zodat ze plat worden en er een kuiltje ontstaat.
8. Vul elk kuiltje met ongeveer 1tl pindakaas/banaan mengsel
9. Bak de koekjes 12 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en daarna op een rooster.
10. Smelt de witte chocolade en giet over de koekjes.

Geeft 8 koekjes

6 Responses

  1. Ziet we weer veel belovend uit! Kan je ook amandelmeel gebruiken ipv volkorenmeel? En er staat suikervrije, in pindakaas zit suiker toch?

    • Hmm dat weet ik niet goed, misschien de 1/2? Ik maak mijn eigen pindakaas dus dan is het suikervrij ;)

      • Nu maak je me wel erg nieuwsgierig naar jouw zelfgemaakte pindakaas.. Staat deze ook op je site?

  2. Lijkt me heerlijk, ik ga ze vanavond maken! Hoe maak jij zelf pindakaas trouwens?

  3. De pindakaas van de Lidl is suikervrij (bevat allen van nature aanwezige suikers). Hij bevat ook 85% pinda’s, terwijl de meeste anderen minder pinda’s bevatten (en dus meer vet vermoed ik :-)).
    Een vraagje: Moeten de koekjes nog een beetje zacht zijn als ze uit de oven komen, of moeten ze krokant worden? Ik heb ze net gebakken en voelde me onzeker over wanneer ik ze er nou uit moest halen.

Leave a Reply