Glutenvrije Chocolade Banaan Cake

posted in: Cake, Gebak, Glutenvrij | 9

Je denk misschien Inge wat doe je nu?
Dit kan je niet serieus menen…
Doe je nu echt bonen in een baksel? Ja dat doe ik echt, en nee je proeft er niks van.
Het enige dat je proeft is de heerlijke zoete smaak van banaan
en een lichte pindakaas smaak.
Gezond, lekker, makkelijk en snel.
This is my cup of tea :)

Glutenvrije Chocolade Banaan Cake

kikkererwt2

kikkererwten1

Nodig:

420g gekookte kikkererwten
4 el pindakaas
1 hele rijpe banaan
2 el (kokos) suiker
5-10 druppels stevia
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
50g pure chocolade, fijngehakt

Hoe maak je het:

1. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Doe alle ingrediënten met uitzondering van de chocolade in de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel.
3. Roer de chocolade door het beslag.
4. Schep in de vorm en bak 25 minuten.
5. Laat helemaal afkoelen en snijdt dan pas in stukken.

Geeft 8-10 stukken

Aangepast van Ambitious Kitchen

9 Responses

  1. Francine

    Super vezelrijke taart! Wat een leuke idee! (:
    Ga ik binnenkort proberen!

    • Francine

      Het was echt heeeerlijk! (geen stevia, meer suiker) Dankjewel voor het recept!

  2. marieke

    Vandaag deze cake gemaakt. Heerlijk! En het smaakt niet naar de erwten. Ik heb de zelfgemaakte pindakaas gebruikt en rozijnenpuree gemaakt ipv de suiker en stevia. Hij smaakt daardoor lekker zoet! Bedankt weer!

  3. Renée

    Ik weet niet wat ik fout doe maar mijn keukenmachine trekt dit echt niet alles is te compact dus de messen draaien niet. Jammer ziet er zo lekker uit.

    • Inge

      Oh echt:( Ik heb het zelfs met de staafmixer gedaan. Probeer anders eerst de bonen met de banaan te pureren en dan de rest er met een lepel door te roeren.

  4. Noor

    Jij gebruikt heel vaak bonen in een baksel. Pinda’s zijn ook bonen ;)
    Echt, hoe vaak ik de volgende tekst op een verpakking tegenkom: ‘in dit bedrijf worden ook pinda’s en andere noten verwerkt’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.