Suikervrije Quinoa Havermout repen

posted in: Repen, Suikervrij | 19

Misschien is het een terugkerende ingrediënt op deze blog maarja quinoa en havermout zijn ook zo gezond, lekker en makkelijk om mee te koken. Ik bedoel met havermout kan je pap maken (chocolade-kokos havermout) of havermoutontbijtkoek of koekjes, het is zo’n veelzijdig ingredient en ook nog eens heel goedkoop en heel gezond.
En met quinoa kan je ook al zoveel: quinoa cruesli, zoet brood, quinoa salade of quinoa pap.
Maar een combinatie van ze allebei? Dat moet toch helemaal geweldig zijn.
En als ze dan ook nog eens in de vorm van mueslirepen verpakt zijn dan slaat mijn hart al helemaal op hol.

Suikervrije Quinoa Havermout repen

quinoarepen

Nodig
85g quinoa
160g havermout
60g rozijnen
2 el pindakaas
1 banaan, geprakt
125ml melk
2 el  honing
25g lijnzaad
1 tl kaneel

Hoe maak je het

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
2. Kook de quinoa gaar (ongeveer 15 minuten) en laat helemaal afkoelen
3. Meng de pindakaas, banaan, honing en lijnzaad. Roer de melk erdoor.
4. Meng alle droge ingrediënten (quinoa, havermout, rozijnen en kaneel)
5. Roer de natte ingrediënten door de droge ingrediënten en meng goed.
6. Schep het mengsel in de bakvorm en druk stevig aan.
8. Bak 20-25 minuten.
9. Laat even afkoelen, snijdt in repen en bewaar ze in de koelkast of diepvries.

Geeft ongeveer 8-10 stuks

19 Responses

  1. Mieke

    Vandaag deze lekkere gezonde repen gebakken. Mjam mjam echt lekker. Mijn dochter vond ze ook erg lekker en gelukkig maar. Ze werk in de paarden en doet daardoor veel fysiek zwaar werk. Het is voor haar telkens weer zoeken naar iets wat voldoende voedzaam is, om mee te nemen als tussendoortje. Dat kun je in de winkel gewoon niet kopen. Maar deze blog staat vol met receptjes die geschikt zijn!!

    Als ik ze een volgende keer nog eens maak, dan ga ik er denk ik ook nog wat hele noten in doen….en ook wat zout. Dat miste ik achteraf wel (maar dat zeg meer over mij, dan over het recept).

  2. De Bakparade

    @ Mieke
    Blij dat je ze lekker vind en een goede voedzame snack die niet super duur is is idd moeilijk te vinden in de winkel, dus ik ben blij dat je mijn recepten goed kan gebruiken :) Daar gaat het me ook om, mensen laten zien dat lekker en gezond heel goed samen kunnen gaan..

  3. Irene

    Ik heb de quinoa-havermoutrepen gisteren gemaakt, wat een goed recept. En nog gezond ook! Wel zou ik de volgende keer iets meer pruimen toevoegen, want ze zijn me iets te droog, maar verder geweldig.

  4. De Bakparade

    @ Irene,
    Deze zijn echt super lekker en tja heoveel pruimen je erin doet dat is natuurlijk eraan hoeveel jij lekker vind, kan me voorstellen dat hand chocolade ook heel lekker is ;)

  5. Marloes Kuijpers

    Klinkt ook lekker! Ik maak tegenwoordig quinoa-havermout pannenkoekjes, die vind ik heerlijk! Zowel met zoet als met hartig beleg zijn ze een perfecte basis voor ontbijt en/of lunch :)

      • Marloes Kuijpers

        Ze zijn te simpel hoor! Ik maak een basisbeslagje van 50 gram spelt- of roggebloem/meel (net wat ik in huis heb), en een flinke scheut halfvolle melk tot het goed vloeibaar is. Dan grofweg 100 gram gekookte quinoa en 75 gram havermout/haverzemelen (ik doe meestal 50 vlokken om 25 zemelen), en dan nog een flinke eetlepel (20 gram?) gebroken lijnzaad. Roeren met een klopper, eventueel nog wat water (of melk) toevoegen tot het nog wel lekker dik is, maar ook langzaam van de lepel afloopt. Ik maak er kleine pannenkoekjes van, van 1 volle eetlepel beslag. In de pan doen, beetje draaien met de pan dat het uitloopt en/of met de bolle kant van de lepel het beslag een beetje uitsmeren. Op matig vuur laten stollen, pannenkoekje omkeren en de andere kant laten kleuren,en klaar :) Van deze hoeveelheid maak ik 10-12 pannenkoekjes.

  6. eline

    Mijn repen zijn niet zo krokant. Ze zijn best zacht. Worden ze in de koeling nog harder?

  7. Monique

    Net gemaakt en ze smaken goed. Ik had niet genoeg havermout, dus heb er wat extra lijnzaad bij gedaan. Ook heb ik wat gojibessen toegevoegd. Ik denk dat er nog veel leuke variaties op dit recept te bedenken zijn:)

  8. Anita

    Ik heb deze repen vroeger wel eens gemaakt en vond ze super lekker! Nu wilde ik ze weer eens maken maar zie ik dat het recept veranderd is… Sowieso geen pruimen meer en vroeger waren ze ook niet per se suikervrij geloof ik? Wil je het oude recept nog eens delen?

    • Astrid

      Ik had hetzelfde! Heb even goed gezocht en hem nog ergens terug gevonden (werd ergens gedeeld):

      85g quinoa
      160g havermout (GV – variant uiteraard)
      60g gedroogde pruimen, in stukjes
      125g pindakaas
      125ml melk
      50g honing + 2/3 el water, gemengd
      25g lijnzaad gebroken
      1 tl kaneel

      Hoe maak je het
      1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
      2. Kook de quinoa gaar (ongeveer 15 minuten) en laat helemaal afkoelen
      3. Verwarm de melk even in de magnetron, roer de lijnzaad erdoor en laat even staan.
      4. Meng alle droge ingredienten (quinoa, havermout, pruimen en kaneel)
      5. Roer de pindakaas, honing en melk-lijnzaadmengsel door de droge ingredienten en meng goed.
      6. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
      7. Stort het mengsel in de bakvorm en druk goed aan.
      8. Bak 20-25 minuten.
      9. Laat even afkoelen, snijdt in repen en vouw ze in aluminiumfolie, bewaar ze in de koelkast of diepvries, ze zullen dan nog verder opstijven.

  9. Miranda

    Bedankt voor dit heerlijke recept!
    Ik heb ze vandaag gemaakt.
    Ik heb ze vegan gemaakt door rijstmelk en rijststroop te gebruiken.
    Verder heb ik er nog goji bessen in gedaan.
    Nou ik heb er lekker van gesmuld, de rest ligt in de diepvries.

  10. Femke

    Hoe komen jullie bij pruimen? Ik zie deze niet staan bij de ingrediënten.

    • Inge

      Ik heb het recept in de loop van de tijd aangepast, oorspronkelijk zaten er pruimen in het recept.

  11. Astrid

    Ik heb deze repen een tijd best regelmatig gemaakt en ben fan. Na een verhuizing alleen m’n geprinte recept kwijt geraakt en nu zie ik dat het recept anders is. Geen pruimen meer, bakken met een banaan… Heb je misschien het oude recept nog staan? Vond dat een perfecte reep om mee te nemen op m’n mountainbike tochten (en geen fan van banaan, dus daarmee vind ik deze niet een fijn alternatief).

    Dankjewel!

    • Astrid

      Gevonden:

      85g quinoa
      160g havermout (GV – variant uiteraard)
      60g gedroogde pruimen, in stukjes
      125g pindakaas
      125ml melk
      50g honing + 2/3 el water, gemengd
      25g lijnzaad gebroken
      1 tl kaneel

      Hoe maak je het
      1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
      2. Kook de quinoa gaar (ongeveer 15 minuten) en laat helemaal afkoelen
      3. Verwarm de melk even in de magnetron, roer de lijnzaad erdoor en laat even staan.
      4. Meng alle droge ingredienten (quinoa, havermout, pruimen en kaneel)
      5. Roer de pindakaas, honing en melk-lijnzaadmengsel door de droge ingredienten en meng goed.
      6. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
      7. Stort het mengsel in de bakvorm en druk goed aan.
      8. Bak 20-25 minuten.
      9. Laat even afkoelen, snijdt in repen en vouw ze in aluminiumfolie, bewaar ze in de koelkast of diepvries, ze zullen dan nog verder opstijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.