Suikervrije Spelt Rarbarber Cake

posted in: Cake | 3

Ik liep door de winkel en toen zag ik ze op eens liggen, prachtige rode stengels, die moesten mee naar huis om iets lekkers mee te maken.
Maar dan heb je rabarber in je huis liggen en geen idee wat er mee te doen.
Ik kan natuurlijk wel rabarber compote maken (wat ik ook heb gedaan), maar ik wilde er ook graag iets spannend mee maken.
En na wat gezoek werd het een rabarber cake die heerlijk zacht en zoet is, met af en toe de heerlijke zurige smaak van
rabarber erdoor. En om het geheel mooier te maken, besloot ik de rabarber in plaats van erdoor heen, er bovenop te leggen,
zodat het een soort tarte tartin werd.
Jammie :)

Suikervrije Spelt Rarbarber Cake

rabarbercake

Nodig:

185ml melk
1 tl azijn
3 el appelmoes
4 el (kokos)suiker
1 banaan, fijn geprakt
10 druppels stevia
120g speltmeel
90g havermout
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
350g rabarber (2 stengels) in stukken van 1-2 cm

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier.
2. Meng de melk en azijn en zet apart.
3. Meng de rabarber met de kokossuiker en laat even staan.
4. Meng in een laatste kom het speltmeel, havermout, bakpoeder en kaneel.
5. Roer de banaan, stevia en appelmoes door het melkmengsel.
6. Leg 1 laag rabarber op de bodem van de cakevorm.
7. Roer de natte ingredienten door de droge en schep de overgebleven rabarber erdoor.
8. Schep in de cakevorm en bak 1 uur 15 minuten, totdat een sate prikker er schoon uitkomt,
wordt hij te donker, dek hem dan af met aluminiumfolie.
9. Laat 5 minuten afkoelen, snijdt de randen waar geen bakpapier zat los en draai om.

Geeft 6-8 plakken

Aangepast van Green Gourmet Giraffe

3 Responses

  1. marijksels

    Das grappig, gisteren zocht ik nog op ‘rabarber’ op jouw blog…Het leverde geen resultaten op…en zie hier!

  2. wow you managed to really make a healthy cake out of this recipe – glad you enjoyed it – it is such a great recipe

Leave a Reply