Terwijl ik deze blog type kijk ik uit op een kersenboom met de prachtige lichtrode kersen tussen het groen.
Die prachtige kleuren, maakte dat ik hunkerde naar iet lekkers met die prachtige rode en zoete kersen.
Er waren helaas nog geen Hollandse kersen te koop in de supermarkt, dus moest ik het doen met ook heel erg
lekkere diepvries kersen (die ik lekker niet hoefde te ontpitten :)). Ik combineerde met het zoete van banaan en heerlijke pure chocolade, want
de combinatie kersen en chocolade is natuurlijk geweldig.
En al die inspiratie leidde tot deze heerlijke banaan kers chocolade cake, je moet hem gewoon maken!
Banaan Kers Chocolade Taart
Nodig:
200g speltmeel
1/2 tl bakpoeder
snuf zout
5 el appelmoes
1 banaan, fijngeprakt
2 el gemalen lijnzaad
100g kersen zonder pit
50g pure chocolade, grof gehakt
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier.
2. Meng het speltmeel, bakpoeder en zout in een grote kom.
3. Meng de appelmoes, banaan en lijnzaad in een aparte kom.
4. Meng de natte ingrediënten door de droge. Schep de kersen en chocolade erdoor.
5. Schep in de vorm en bak 15-20 minuten, totdat een saté prikker er schoon uitkomt.
Geeft 8 stukken
Letter
Dat ziet er goed uit!
Joyce
Hoi Hoi,
Wat een heerlijk taartje! Morgen wil ik deze graag maken,…! Maar,…ik heb alleen geen kleine ronde bakvorm.
Enig idee of dit taartje ook in een langwerpig cakeblik te maken is? Of is de substantie daar te weinig voor?
Ik lees je graag!
Groetjes,
Joyce
ps; erg inspirerende site heb je :)
Inge
Hoi Joyce, dankjewel :)
Ik denk dat als je het in een cakeblik de laag erg dun word. Je kan natuurlijk de hoeveelheid verdubbelen en langer bakken! groetjes Inge