Banaan Zaden Repen

posted in: Repen | 4

IMG_6657

 

IMG_6660

De sesamzaad repen zijn heel erg populair op de blog, maar deze bevatten suiker en ik weet dat heel veel lezers op zoek
zijn naar suikervrije recepten. Dus ik probeerde een nieuwe variant te maken, die suikervrij is. En waar grijp ik dan als eerste naar?
Banaan natuurlijk! De suikervervanger die helemaal natuurlijk is! En dat resulteerde in deze heerlijke repen, die een beetje kruimelig zijn, maar
ook heel erg goed vullen. Deze gaan dus mee op vakantie en dan kunnen we genieten van heerlijke gezonde snacks in de auto!

Banaan Zaden Repen

IMG_6663

Nodig:

1 grote rijpe banaan, fijn geprakt
1 el honing
1 el pindakaas
100g sesamzaad
100g pompoenpitten
100g zonnebloempitten
40g lijnzaad

Hoe maak je het:

1. Bekleed een kleine ovenschaal of bakvorm met plastic folie.
2. Doe de banaan, honing en pindakaas in een klein steelpannetje en zet het op laag vuur. Roer het mengsel totdat
alles goed gemengd is. 3. Voeg dan de zaden toe en roer continue voor 5 minuten.
4. Schep in de vorm en druk stevig aan, zet de vorm 30 minuten in de koelkast en snijdt dan in stukken.

Pas op de repen zijn heel erg lekker, maar ook kruimelig.
Geeft 10-14 stukken.

4 Responses

  1. Nicole

    Kun je ze in de vriezer bewaren of bewaar je ze in een afgesloten bak?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.