Pinda Tempeh Sla Wraps

posted in: Uncategorized | 2

Vorige week postte ik het recept voor Pittige Chili Tempeh en dat recept werd heel positief ontvangen. Zeker ook omdat er weinig
recepten met tempeh te vinden zijn en het niet een product is, waar je zo uit de losse pols iets mee maak.
Maar ik voorzie graag in de behoefte van tempeh recepten daarom presenteer ik jullie deze heerlijke Pinda Tempeh Sla Wraps.
Bij dit recept marineer je de tempeh in een mengsel met pindakaas en sojasaus, wat een verrassende ”nootige” smaak geeft. En na het bakken
combineer je het dan nog eens met heerlijke knapperige sla, komkommer en tauge en een heerlijk romige pindasaus.
Het was een epic maaltijd :)
tempehwraps

Pinda Tempeh Sla Wraps

Nodig:

Voor tempeh:
200g tempeh
1 el pindakaas
1 el sojasaus
1 el suiker

Voor sla wraps:
aantal mooie slabladeren
1 grote wortel, julliene
1/2 komkommer, in reepjes
50g mais
50g taugé

Voor pindadip:
1 el pindakaas
3 el plantaardige melk
1 tl sojasaus
1 tl chilisaus

Hoe maak je het:
1. Snijd de tempeh horizontaal door midden (hij wordt dan dus dunner), en dan door de helft en weer schijn door de helft, zodat je 8 driehoeken hebt.
2. Meng de pindakaas, sojasaus en suiker in een bakje. Roer de tempeh er door en laat 30 minuten marineren.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
4. Bak de tempeh 30 minuten.
5. Maak ondertussen de pindadip door alle ingrediënten door elkaar te roeren.
6. Leg de slabladeren op een mooie schaal en beleg ze met de wortel, komkommer, mais en taugé.
7. Snijdt de tempeh als deze klaar is in kleinere blokjes en leg ze op de sla wraps.
8. Giet de pindadip over de slawraps

Genoeg voor 1-2 personen.

Heb jij nog een lekker tempeh recept? Ik hoor het graag, want ik wil mijn tempeh repertoire graag uitbreiden :)

2 Responses

  1. Oe, dit ziet er goed uit! Ik zou zelf nog een lepeltje sambal badjak door de dip doen (en het even verwarmen zodat de pindakaas goed mengt). Binnenkort eens proberen :-)

Leave a Reply