Glutenvrij Dadel Zonnebloempit Brood

posted in: Brood | 3

zonebloempitbrood

 

 

Ik vertelde het al in mijn review van Natuurlijk Lekker Bakken dat er een heerlijk brood geïnspireerd op het boek online zou komen.
Dit brood wordt niet gemaakt op basis van meel, maar op basis van fijngemalen zonnebloempitten.
Ik had nog nooit eerder iets met zonnebloempittenmeel gebakken, maar wat was ik blij verrast met het resultaat.
Het brood wordt heerlijk luchtig en kruimig. En je proeft de zonnebloempitten niet heel erg, maar toch is de smaak van
dit brood echt heerlijk. Ik veranderde het recept van het brood een beetje omdat ik geen physilium in huis had en het leek me
lekker om er net een andere draai aan te geven door het recept op smaak te brengen met dadels en koekkruiden (die je natuurlijk zelf maakt!)

zonnebloempitbrood2

 

Nodig:

300g zonnebloempitten, fijngemalen
1 el lijnzaad
1 tl bakpoeder
1 el stevia-suiker of 5 druppels stevia

1 el kokosboter
3 eieren
3 el hele zonnebloempitten
50g dadels, fijngehakt
1 tl koekkruiden

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en vet een cakevorm in.
2. Meng het zonnebloempittenmeel, lijnzaad, bakpoeder en steviasuiker in een groot kom.
3. Roer de eieren, kokosboter en 100ml heet water door de droge ingrediënten.
4. Laat het beslag 10 minuten staan. Roer daarna de zonnebloempitten, dadels en koekkruiden door het deeg.
5. Schep het beslag in de vorm en bestrooi de bovenkant eventueel met wat kaneelsuiker.
6. Bak het brood 35-40 minuten totdat het mooi gaar is.
7. Laat het brood helemaal afkoelen voordat je het in plakken snijdt.

Geeft 10-12 plakjes
Aangepast uit Natuurlijk Lekker Bakken

 

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.