Speculaas Latte

posted in: Drankjes | 10

speculaaslatte2

Geïnspireerd door Starbucks, maakte ik een zogeheten Gingerbread Latte of in mooi Nederlands Speculaas Latte.
Een heerlijke spicy siroop die koffie zoet en de smaak van speculaas heeft.
Een heerlijke romige melk schuimlaag.
Getopt met een heerlijke toef soja slagroom (die heel erg lekker was) , die nieuw is van Alpro Soja.
Ik heb geen Starbucks meer nodig ;)

speculaaslatte

 

Nodig:

200ml water
100g stevia/suiker (bv die van Candarel) of 200g suiker1 tl koekkruiden
150ml  (soja)melk
2 sterke koppen koffie of espresso
50ml sojaslagroom

Hoe maak je het:

1. Doe het water, suiker en koekkruiden in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5-10 minuten koken totdat deze iets ingedikt is.
2. Giet de speculaas siroop in een potje.
3. Verwarm de melk in de lege steelpan en klop deze met een garde tot schuim.
4. Klop de soja slagroom op.
5. Giet 1 el speculaassiroop in een groot glas en schenk de koffie in het glas en roer even door.
6. Schenk de melk erbij en schep een lepel melkschuim erop.
7. Garneer met de sojaslagroom en een beetje koekruiden.

Geeft 2 koppen. 
Je houdt siroop over, die kan je in de koelkast een aantal weken bewaren. 

10 Responses

  1. Ik heb hem van Starbucks nog nooit geproefd, maar ik geloof dat ik dat ook niet meer hoef te doen. Ik ga gewoon lekker deze maken!

  2. Inge, moet je de siroop met water of melk maken?

  3. Omg, dit drink ik zo graag als ik naar een koffiebar ga, perfect dus!

  4. 200 gram suiker? Is dit een typefout of hoort het er echt te staan?

  5. Oh sorry, laat maar. Ik zie t het al.. Dom xD

  6. Zou het ook zonder koffie kunnen want ik ben elf en wil eigenlijk nog geen koffie drinken

    • Je zou het ook met caffeine vrije koffie kunnen maken of granenkoffie (Zonnatura heeft die bijvoorbeeld) je zou eventueel ook nog chocolademelk kunnen proberen!

    • Ik ben er vast van overtuigd dat dit met een warme chocomelk ook heerlijk zal smaken. :)

Leave a Reply