Speculaas Latte

posted in: Drankjes | 10

speculaaslatte2

Geïnspireerd door Starbucks, maakte ik een zogeheten Gingerbread Latte of in mooi Nederlands Speculaas Latte.
Een heerlijke spicy siroop die koffie zoet en de smaak van speculaas heeft, een heerlijke romige melk schuimlaag en getopt
met een heerlijke toef soja slagroom. Ik heb geen Starbucks meer nodig ;)

Ik gebruikt mijn super fijne melkopschuimer,* die je in dit filmpje in werking kan zien.

speculaaslatte

Nodig:

200ml water
100g stevia/suiker (bv die van Candarel) of 200g suiker
1 tl koekkruiden
150ml  (soja)melk
2 sterke koppen koffie of espresso
50ml (plantaardige) slagroom

Hoe maak je het:

1. Doe het water, suiker en koekkruiden in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5-10 minuten koken totdat deze iets ingedikt is.
2. Giet de speculaas siroop in een potje.
3. Verwarm de melk in de lege steelpan en klop deze met een garde tot schuim of gebruik een melkopschuimer.*
4. Klop de soja slagroom op.
5. Giet 1 el speculaassiroop in een groot glas en schenk de koffie in het glas en roer even door.
6. Schenk de melk erbij en schep een lepel melkschuim erop.
7. Garneer met de sojaslagroom en een beetje koekruiden.

Geeft 2 koppen. 
Je houdt siroop over, die kan je in de koelkast een aantal weken bewaren. 

*Dit is een affliate link, dit wil zeggen dat als je dit product koopt dan krijg ik een kleine vergoeding vergoeding, jij betaalt geen cent meer.  

10 Responses

  1. Anonymous

    Zou het ook zonder koffie kunnen want ik ben elf en wil eigenlijk nog geen koffie drinken

    • Inge

      Je zou het ook met caffeine vrije koffie kunnen maken of granenkoffie (Zonnatura heeft die bijvoorbeeld) je zou eventueel ook nog chocolademelk kunnen proberen!

    • Kurt

      Ik ben er vast van overtuigd dat dit met een warme chocomelk ook heerlijk zal smaken. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.