Triple Ginger Crispy Quinoa Granola

posted in: Ontbijt | 1

Wist je dat je quinoa net als popcorn kan poffen? Je laat een pan warm worden, giet een aantal zaadjes erin en wacht en dan hoor je opeens plop plop plop en heb je mini quinoa popcorn. Maar die mini popcorn is niet zo heel erg handig om te eten aangezien hij heel erg klein is. Maar hij is wel heel erg lekker om in recepten te verwerken zoals deze heerlijke cruesli.
Deze cruesli is perfect voor de winter door de grote hoeveelheid verwarmende gember die er in zit. En buiten dat het heel erg verwarmend is, is het ook heel erg lekker, tenminste als je van gember houdt ;)

gembercruesli

 

Nodig:

80g gepofte quinoa
120g havervlokken
2 el honing
1 el kokosboter
1-2 cm gember, geraspt
1/2 tl koekkruiden
1/2 tl gemberpoeder
kristalgember, fijngesneden

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Smelt de kokosboter en honing en roer de gember, koekkruiden en gemberpoeder erdoor.
3. Meng in een grote kom de gepofte quinoa en havervlokken.
4. Roer de natte ingrediënten door het havermout quinoa mengsel.
5. Schep op de bakplaat en bak 20-30 minuten terwijl je tussendoor 1-2x roert.
6. Laat de cruesli afkoelen in de oven en roer als het afgekoeld is  de fijngesneden kristalgember erdoor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.