Is een van je goede voornemens om gezonder te eten? Ik eet over het algemeen heel erg gezond, maar soms wil je gewoon iets lekkers bij de koffie, een gebakje of koekjes. In dit geval raad ik je aan om deze heerlijke chocolade fudge repen te maken. Ze proeven als een heerlijk chocolademousse taartje, maar ze bestaan met name uit gezonde vetten van pindakaas en een beetje pure chocolade (vol anti-oxidanten!). Je zelf verwennen hoeft dus niet perse ongezond te zijn :)
 Fudge Chocolade Rijstwafel Repen
Nodig:
90g pindakaas
80g honing
2 el melk
3 el cacao
snufje zout
4 rijstwafels
1 el kokosboter
1 kleine banaan
35 g pure chocolade, fijngehakt
Hoe maak je het:
1. Bedek een bakblik met plastic folie.
2. Verkruimel de rijstwafels in een grote kom, totdat je redelijk kleine stukjes hebt.
3. Doe de pindakaas, honing en melk in een klein steelpannetje en zet op klein vuur en laat smelten terwijl je af en toe roert.
4. Roer als het gesmolten is de cacoa en zout erdoor.
5. Roer het chocolademengsel door de rijstwafels, totdat alles een laagje heeft.
6. Stort het rijstwafelmengsel in de vorm en duw stevig aan. Zet de vorm in de koelkast en maak ondertussen de fudge.
7. Prak de banaan fijn.
8. Smelt de kokosolie en chocolade in de magnetron en roer door de banaan.
9. Besmeer de repen met de het kokos banaan chocolade mengsel en zet terug in de koelkast.
10. Zet 45-60 minuten terug in de diepvries en snijdt dan in repen.
Geeft 8-10 stukken, bewaar de repen in de koelkast of diepvries.
Emily van Kampen
Klinkt heerlijk! En toch wat gezonder.
Talitha
Oeh dat lijkt me heel lekker! Leuk receptje, ik ga het zeker een keer maken!
Suzanne
Hoi,
Lijkt mij ook errug lekker, ga ik zeker eens maken. Vraagje, moet het kokosboter of kokosolie zijn?
Inge
Leuk :)
Het is kokosboter!
W.
Zou je dit ook met van de gepofte granen kunnen maken? Ik heb namelijk nog een zak liggen en ik weet niet zo goed wat ik er mee moet doen?
W.
Het zijn trouwens spelt puffs (zonder suiker) Andere banaanloze surgesties wa ik er mee kam doen mag ook.. Hahaha
Inge
Dat kan zeker! En je kan de banaanlaag ook gewoon weglaten hoor :)
Esther
In het recept staat kokosolie en bij de ingrediënten staat kokosboter. Lijkt mij verder heerlijk om te maken. Alleen nog even op ziek naar kokosboter.
Inge
Kokosolie en kokosboter is hetzelfde; je kunt het o.a. bij de Jumbo bij het ‘Surinaamse’ schap kopen in een pot.
Suzanne
Aha! Ik was in verwarring door dit recept: https://www.debakparade.nl/2011/02/gezonde-vegan-banaan-fudge-en-zelfgemaakte-kokosboter.html. Helder zo.
w.
Oeps.. Had het recept nog niet verder gelezen.. Maar dit gaat zeker als bladwijzer, met het idee om het eens te maken.
Danique
Leuk recept! Ziet er erg lekker uit. Heb je dit zelf verzonnen? En zou je ook iets anders kunnen gebruiken in plaats van banaan of proef je dit niet heel erg?
Inge
Dankjewel :) Ik maak dit recept al heel lang, het oorspronkelijk recept zonder banaan (die je overigens niet heel erg proeft) vind je hier https://www.debakparade.nl/2011/03/pindakaas-fudge-chocolade-rijstwafel-repen.html