Ik schreef al eens eerder over amaranth, het nieuwe super graan na het hippe quinoa. Amaranth kan je koken net zo als couscous of rijst, maar je kan het ook poffen net als popcorn. Als je de amaranth poft dan wordt het heel licht en ”toasty” van smaak echt heerlijk. In dit recept combineer ik de heerlijke luchtige amaranth combineer met de heerlijke smaak van hazelnootpasta en het zoete van chocolade dan heb je wel een top recept! Mocht je geen hazelnootpasta hebben dan kun je uiteraard ook pindakaas of een andere notenpasta gebruiken.
Wil je weten hoe je amaranth poft? Dit filmpje legt het goed uit!
Wat heb je nodig:
35g gepofte amaranth
65g hazelnootpasta
2 el honing
handje gedroogde cranberries
100g pure chocolade
Hoe maak je het:
1. Zet kleine papieren vormpjes in een mini muffinvorm.
2. Smelt de chocolade en bestrijk de binnenkant van het vormpje met de chocolade, laat opstijven en voeg eventueel
nog een laag toe.
3. Meng de hazelnootpasta en honing, dit gaat makkelijker als je ze even verwarmd in de magnetron.
4. Roer de amaranth en de cranberry door het hazelnootpasta en honing mengsel.
5. Vul de papieren vormpjes met het mengsel, let op je moet het mengsel wel aanduwen!
6. Bedek de bovenkant van het mengsel met de rest van de chocolade.
Geeft ongeveer 15 mini cups.
Heb je amaranth mengsel over dan kan je het ook goed in een vorm drukken en als repen eten.
W.
Ziet er weer lekker uit. Ik heb toevallig nog amarant liggen. Toen ik dat de vorige keer wilde poffen pofte ze niet allemaal, of brandde ze aan ? Maar als ik zulke dingen zie dan wil ik wel weer een poging wagen.
Elsbet | La Vie Pure
Oh, wat lekker!
W.
Maakt het uit als niet alle amarant popt?
Inge
Je moet de amaranth wel echt poffen anders kan je het niet eten.
W.
Ze poffen wel maar niet alles ziet er uit als ‘popcorn’.. Ik denk dat er hooguit een enkele ongepofte tussen zit. Dus denk dat t wel meevalt. Ga ze zo maken heb ook nog chocolade die op ‘moet’..je hoort het!