Smoky Tempeh Broodje

posted in: Lunch, sandwich | 0

tempehbacon2

Stiekem vind ik het heel erg raar dat je in de winkel heel veel vleesvervangers hebt die dan de naam van vlees krijgen en eigenlijk zoveel mogelijk op vlees moeten lijken. Ik heb als vegetarier eigenlijk niet de behoefte om vegetarische spek, vegetarische rookworst of iets in die trant te eten. Maar ik ben blij dat ik me door die vooroordelen niet heb laten weerhouden om deze tempeh bacon te maken, want ”whats in a name” he? Deze tempeh is namelijk gewoon super lekker en dan verander we de naam gewoon en dan kan ook Inge het zonder problemen eten ;) Dus ik presenteer jullie smoky tempeh. Heerlijke knapperige, rokerige, zoete tempeh. Een perfecte hartig broodbeleg voor de vegetariers onder ons, hoewel vleeseters natuurlijk ook mogen genieten van dit heerlijke gerecht!

tempehbacon

Nodig voor tempeh:

1/2 pak tempeh (200g)
1 el honing
1 el olie
1/4 tl komijn
snuf cayenne peper
1 tl sojasaus
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl gerookt paprika poeder

Nodig voor pittige saus:
1 el mayonaisse
2 el yoghurt
1 grote tl chilisaus
1/2 tl knoflookpoeder

Broodjes, komkommer, tomaat, avocado etc.

Hoe maak je het:

1. Meng de honing, olie, komijn, cayenne peper, sojasaus, zwarte peper en paprika poeder in een vlakke schaal.
2. Snijdt de tempeh in zo dun mogelijke plakjes.
3. Leg de tempeh een paar minuten in de marinade.
4. Zet ondertussen een koekenpan met een flinke scheut olijfolie op hoog vuur.
5. Leg de tempeh in de pan en pak 1-2 minuten totdat de onderkant goudbruin is, draai om en bak nogmaals 1 minuut. Leg even opzij.
6. Meng de mayonaisse, yoghurt, chilisaus en knoflookpoeder in een klein schaaltje.
7. Snijdt het broodje doormidden en bestrijk met pittige saus, leg er komkommer en tomaat op en leg de tempeh er bovenop.

Geeft genoeg voor 2-3 broodjes.
Aangepast van Healthy Happy Life

Leave a Reply