Amaranth Kokos Cruesli

posted in: Cruesli, Ontbijt | 5

amarantcruesliJe gelooft het bijna niet maar het laatste cruesli recept was al weer zo’n 2 maanden geleden. Ik denk niet dat ik ooit zo lang geen cruesli recept heb gepost, want ik <3 cruesli en het wordt in huize De Bakparade vaak gemaakt. Ik vind het heerlijk als ontbijt, als topping voor wat appelmoes, als topping voor banaanijs of gewoon zo uit het handje.
Deze keer een cruesli met gepofte amaranth en havervlokken als basis, omdat ik nog heel veel gepofte amaranth had liggen van de amaranth hazelnootcups. De amaranth voegt een heerlijke knapperigheid toe aan deze cruesli en uiteraard een berg gezonde voedingsstoffen.

amarantcruesli2

 

Nodig:

80g gepofte amaranth
120g havervlokken
50g geraspte kokos
2 el kokosolie
4 el honing
3 el appelmoes
flinke hand kokosblokjes

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Smelt de kokosolie en honing en roer de appelmoes erdoor.
3. Meng in een grote kom de amaranth, havervlokken en kokos.
4. Roer de natte ingrediënten door de droge.
5. Schep het mengsel op de bakplaat en zet in de oven.
6. Bak 30 minuten, maar roer tussendoor 1-2 keer door. Laat afkoelen in de oven.

 

5 Responses

  1. Suzanne

    Hoi, ik zag dat één van de ingrediënten van de kokosblokjes gelatine is. Voor degenen die vegetarisch eten, is dat wel belangrijk, lijkt me (gelatine wordt gemaakt van dood beest ;-)

    • Inge

      Heyy Suzanne wat goed dat je het zegt dat wist ik niet :( maar ik vind het heel erg stom want die blokjes zijn zo lekker

    • Lucinda

      Gelatine is nog te vervangen door een plantaardig alternatief. Maar het bevat ook nog eens 3 soorten suiker. Is het dan niet raar om het als superfood te verkopen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.