Glutenvrij Suikervrij Quinoa Banaanbrood

posted in: Brood, Glutenvrij, Suikervrij | 4

banaanbrood

Banaanbrood is een van mijn meest favoriete recepten om te maken, omdat ik heel erg van banaan houd, maar ook omdat banaanbrood zo veelzijdig is. Je kunt hier op De Bakparade al een recept met boekweitmeel, met gember, met chocolade, gewoon suikervrij en tropisch vinden.
Maar tot mijn grote schrik nog geen glutenvrij recept en dat kan toch niet, want dan kunnen mijn lieve lezers met coeliakie of gluten intolerantie niet van banaanbrood genieten. Vandaag komt daar verandering in met dit heerlijke glutenvrije banaanbrood dat ook nog eens suikervrij, zuivelvrije en eivrij, ik denk dat het niet veel allergie vriendelijker kan ;)

 banaanbrood2

banaanbrood3

Nodig:
120g havermout
160g rijstmeel
30g gedroogde kokos
1 tl bakpoeder
1/4 tl zout
2 el lijnzaad
60ml notenmelk
3 medium bananen
2 el kokosboter
2 el appelmoes
10 druppels stevia
275g gekookte quinoa
evt. 1 banaan, in plakjes
evt. handje gojibessen

 

[columns] [span6]

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een cakeblik met bakpapier.
2. Meng de havermout, rijstmeel, kokos, bakpoeder en zout in een grote kom.
3. Prak in een andere kom de bananen en roer de lijnzaad, melk, kokosboter, appelmoes, stevia en quinoa erdoor.
4. Schep de droge ingrediënten door de droge.
5. Schep de gojibessen door het beslag.
6. Schep het beslag in de vorm en leg eventueel de bananenplakjes op de bovenkant en bestrooi met wat extra kokos.
7. Bak de cake in de oven in 45-50 minuten gaar, totdat een saté prikker er schoon uit komt.

Geeft 15 plakken
Aangepast van Coffee & Quinoa

[/span6][span6]

Schermafbeelding 2015-01-31 om 22.16.09

[/span6][/columns]

4 Responses

  1. Karin

    De meeste havermout is door (kans op) kruisbesmetting niet 100% GV. Dan moet je speciale havermout kopen bij een goede natuurwinkel.

  2. Jara

    Is de rijstemeel ook te vervangen door boekweitmeel? Alvast bedankt!

  3. Ruth

    Hoi, Hoi,

    Ik gebruik veel liever suiker dan vervangers, maar welke hoeveelheid moet ik dan gebruiken??

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.