Inge ben je nu helemaal gek geworden? Kikkererwten en chocolade in een gerecht?
Ja en het is ook nog eens heel erg lekker! Als je kikkererwten pureert geven ze een heerlijke romige crème en die is de basis van deze truffels. Voor nog meer romigheid voegde ik wat pindakaas toe en om het geheel wat zoeter te maken een vleugje honing. Tenslotte krijgen ze nog een badje van chocolade en je hebt relatief gezonde ontzettende lekkere truffels!
Nodig:
200g gekookte kikkererwten
2 el pindakaas
2 el honing
3 el havermout
2 el sojamelk
80-100g pure chocolade
Hoe maak je het:
1. Pureer de kikkererwten samen met de pindakaas, honing en sojamelk tot een gladde massa.
2. Roer de havermout erdoor en zet 30 minuten in de koelkast.
3. Rol kleine balletjes van het beslag en leg op een met bakpapier bekleedde snijplank.
4. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
5. Doop de balletjes in de chocolade en leg op het bakpapier. Laat de balletjes minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast of diepvries.
Geeft 10-15 balletjes
Emily van Kampen
Apart met de kikkererwten! Toch kan ik me wel goed voorstellen dat het bij elkaar een lekkere combinatie is. Ik heb eigenlijk alles hiervoor wel al in huis, dus misschien ga ik ze vanmiddag proberen te maken!
vale
wat een prachtrecept. ik ga het gauw eens proberen!!! :)
Inge
Laat me weten als je het gemaakt hebt en wat je er van vond ben benieuwd :)
vale
ja dat zal ik doen :) ik denk dat ik ze zondag of maandag maak!