Ik ga binnenkort verhuizen en ik probeer dus mijn keukenkastje een beetje leeg te maken, zodat ik minder hoef mee te verhuizen. Dus bij een speurtocht door mijn keukenkastje kwam ik een bodempje polenta tegen en aangezien ik niet van weggooien houd, moest er iets gemaakt worden met dat restje.
Na wat rond gekeken te hebben op het wereldwijde web werden het dit deze heerlijke crackers.
Grote voordeel van dit recept? Het is een basisrecept, je kunt het dus helemaal naar je eigen zin maken door andere kruiden en specerijen te gebruiken.
Polenta Crackers
Nodig:
120g polenta
90g (rogge)meel
1 tl zout
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl paprikapoeder
2 el olie
120ml yoghurt
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng de polenta, roggemeel, zout, bakpoeder en paprikapoeder in een grote kom.
3. Roer de yoghurt en olie erdoor en kneed een paar minuten tot een glad deeg.
4. Rol uit tot 3-5 mm op een met bloem bestoven oppervlakte. Snijdt in vierkantjes.
5. Bak de crackers in 10-15 minuten goudbruin (afhankelijk van de dikte), laat ze in de oven afkoelen.
Geeft 10-20 crackertjes afhankelijk van de grootte.
Daphne
Wat een leuk recept om restjes op te maken. Heel veel succes met de verhuizing. Ik heb nog wel een vraag wat is het verschil tussen polenta en maismeel?
Inge
Ik weet eigenlijk niet wat het verschil is…
Cindy
Heerlijk! ga deze zeker proberen!:)
Het verschil is dat maïsmeel een product is waar je meerdere kanten mee op kunt, onder andere kun je hiervan dus polenta maken, wat de naam van het gerecht is.