Zwarte Bonen Brownies

posted in: Brownies, Suikervrij | 25

zwarte bonen brownie

 

Soms denk ik bij een recept, dat kan echt echt niet, dat kan onmogelijk lekker zijn.
Zo ook bij de Black Bean Brownies, dat kan toch niet brownies gemaakt met bonen.
Maar ik zag ze op meerdere plekken in de ‘blogwereld’ opduiken, dus ik waagde een poging! Het bleek super lekker te zijn!

zwartebonenbrownies

Nodig:

400g gekookte zwarte bonen
3 kleine bananen
20 druppels stevia
40g cacao
40g havermout
evt. stukjes chocolade, goji bessen of cacao nibs

Hoe maak je het:

  1. Bekleed een kleine bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Pureer de zwarte bonen, bananen en stevia met een keukenmachine tot een glad mengsel.
  3. Roer de cacao en havermout door het beslag heen.
  4. Roer de eventuele extra’s door het beslag.
  5. Schep het beslag in de vorm en spreid uit.
  6. Bak 25 minuten, laat helemaal afkoelen voordat je het in stukken snijdt. Bewaar het in de koelkast of diepvries. Ze zijn het lekkerst als ze koud zijn.

Geeft 8 brownies

25 Responses

  1. Ooo, wat lekker gezond en voedzaam. Ik maakte ooit eens brownies van bieten, daar proef je ook niks meer van

  2. Rode bieten brownies? Dat klinkt spannend :) Heb je recept? of link naar recept?

    I.

  3. Anonymous

    Mmmmmmm heerlijk smeuig!! Heb de suiker wel vervangen door een paar druppeltjes Stevia voor een NOG gezonder resultaat. En nu smullen maar!

  4. Kan je ook andere bonen gebruiken in deze brownies?

  5. De Bakparade

    @ Anoniem
    Ik denk het wel

  6. heb je geen bakpoeder nodig?

  7. @ Anoniem,

    Nope, geen bakpoeder nodig :)

  8. Ik heb de brownie gemaakt met witte bonen: Ook erg lekker!

  9. Ik heb net de brownies gemaakt, maar ik vind de bonensmaak toch te overheersend. Ik wil het niet weggooien, heb je misschien een idee om het te pimpen zodat het wel lekker is?

    • Oh wat jammer. Ik zou er een dikke laag pindakaas of nutella opsmeren of nog beter doormidden snijden en het ertussen smeren. Of een laag botercreme, maar dan gaat meteen het gezonde idee weg..

  10. Spannend recept! Ik wil hem gaan maken, maar vraag me af of ik de haver voor ietsanders kan vervangen. Ik dacht aan gierst; die wordt waarschijnlijk wat plakkerig. Heb jij een idee of dat kan werken of een suggestie voor een ander product? Groetjes, Martine

  11. @ Martine,
    Je zou ander soort ‘vlokken’ kunnen gebruiken –> gierstvlokken? rijstvlokken etc

  12. Wow, die wil ik graag een keer maken! Maar eh, wat zijn 20 ‘druppels’ Stevia? Is dat iets anders dan de poeder vorm?

    • Ja dat is wel wat anders, de mijne komt in een druppelaar maar ik heb het even opgezocht en het is gelijk aan 1/2 tl pure stevia poeder.

  13. Hoeveel suiker is 20 druppels stevia gelijk aan? Vind stevia écht te duur.

    • Hmm dat is moeilijk om te zeggen. ik denk iets van 100 tot 150 gram maar je zit natuurlijk ook met het toevoegen van volume. Overigens ik koop een flesje voor stevia voor 7 euro en doe er echt een jaar mee, dus als je het zo bekijkt valt het wel meee

  14. Is die 400 gram bonen met of zonder uitlekgewicht?

  15. Als ik een extra banaan toevoeg kan ik de stevia/suiker dan weglaten? :)

    • Dat kan denk ik wel, alleen dan moet je waarschijnlijk wel iets meer havermout toevoegen.

  16. Vandaag iets soortgelijks gemaakt. Bonen (bruine.,.. ik had niet anders), eieren, eiwit-poeder, zoetstof en cacao en een beetje bakpoeder voor wat (extra) lift….. even los van het feit dat prakken echt niet voldoende is en een heel blikje duidelijk niet in mijn staafmixer-bakje past…(toch maar eens een blender kopen)… erg lekker!. Ik twijfel er aan of de zoetstof wel echt nodig is, want mijn eiwit-poeder is ook al gezoet tenslotte (cookie en cream smaak) en ik vond het zoet (en dat hoeft nu ook weer niet, hoe minder zoet hoe meer chocolade-smaak IMO)

    mijn bron: http://harryranson.com/chocolate-protein-black-bean-brownies/

Leave a Reply