Soms denk ik bij een recept, dat kan echt echt niet, dat kan onmogelijk lekker zijn.
Zo ook bij de Black Bean Brownies, dat kan toch niet brownies gemaakt met bonen.
Maar ik zag ze op meerdere plekken in de ‘blogwereld’ opduiken, dus ik waagde een poging! Het bleek super lekker te zijn!
Nodig:
400g gekookte zwarte bonen
3 kleine bananen
20 druppels stevia
40g cacao
40g havermout
evt. stukjes chocolade, goji bessen of cacao nibs
Hoe maak je het:
- Bekleed een kleine bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Pureer de zwarte bonen, bananen en stevia met een keukenmachine tot een glad mengsel.
- Roer de cacao en havermout door het beslag heen.
- Roer de eventuele extra’s door het beslag.
- Schep het beslag in de vorm en spreid uit.
- Bak 25 minuten, laat helemaal afkoelen voordat je het in stukken snijdt. Bewaar het in de koelkast of diepvries. Ze zijn het lekkerst als ze koud zijn.
Geeft 8 brownies
Winny
Ooo, wat lekker gezond en voedzaam. Ik maakte ooit eens brownies van bieten, daar proef je ook niks meer van
I.
Rode bieten brownies? Dat klinkt spannend :) Heb je recept? of link naar recept?
I.
marlene
Google eens op (gluten free) “Red Velvet” cake of brownies…
Winny
De link van de bietenbrownie http://mamwatetenwevandaag.web-log.nl/mamwatetenwevandaag/2010/09/bieten-brownie.html?cid=6a01348392f72f970c0133f450311d970b#comment-6a01348392f72f970c0133f450311d970b
Anonymous
Mmmmmmm heerlijk smeuig!! Heb de suiker wel vervangen door een paar druppeltjes Stevia voor een NOG gezonder resultaat. En nu smullen maar!
Anonymous
Kan je ook andere bonen gebruiken in deze brownies?
De Bakparade
@ Anoniem
Ik denk het wel
Anonymous
heb je geen bakpoeder nodig?
De Bakparade
@ Anoniem,
Nope, geen bakpoeder nodig :)
Bo
Ik heb de brownie gemaakt met witte bonen: Ook erg lekker!
Martine
Ik heb net de brownies gemaakt, maar ik vind de bonensmaak toch te overheersend. Ik wil het niet weggooien, heb je misschien een idee om het te pimpen zodat het wel lekker is?
De Bakparade
Oh wat jammer. Ik zou er een dikke laag pindakaas of nutella opsmeren of nog beter doormidden snijden en het ertussen smeren. Of een laag botercreme, maar dan gaat meteen het gezonde idee weg..
Martine
Spannend recept! Ik wil hem gaan maken, maar vraag me af of ik de haver voor ietsanders kan vervangen. Ik dacht aan gierst; die wordt waarschijnlijk wat plakkerig. Heb jij een idee of dat kan werken of een suggestie voor een ander product? Groetjes, Martine
Martine van Echt eten, puur koken
Ik bak deze brownies ook regelmatig. De havermout is makkelijk te vervangen voor amandelmeel
Inge
Goede tip!
De Bakparade
@ Martine,
Je zou ander soort ‘vlokken’ kunnen gebruiken –> gierstvlokken? rijstvlokken etc
Emily Lotus
Wow, die wil ik graag een keer maken! Maar eh, wat zijn 20 ‘druppels’ Stevia? Is dat iets anders dan de poeder vorm?
Inge
Ja dat is wel wat anders, de mijne komt in een druppelaar maar ik heb het even opgezocht en het is gelijk aan 1/2 tl pure stevia poeder.
Anne
Hoeveel suiker is 20 druppels stevia gelijk aan? Vind stevia écht te duur.
Inge
Hmm dat is moeilijk om te zeggen. ik denk iets van 100 tot 150 gram maar je zit natuurlijk ook met het toevoegen van volume. Overigens ik koop een flesje voor stevia voor 7 euro en doe er echt een jaar mee, dus als je het zo bekijkt valt het wel meee
Anja
Is die 400 gram bonen met of zonder uitlekgewicht?
Inge
Dat is 400g uitgelekt!
Debby
Als ik een extra banaan toevoeg kan ik de stevia/suiker dan weglaten? :)
Inge
Dat kan denk ik wel, alleen dan moet je waarschijnlijk wel iets meer havermout toevoegen.
Willem
Vandaag iets soortgelijks gemaakt. Bonen (bruine.,.. ik had niet anders), eieren, eiwit-poeder, zoetstof en cacao en een beetje bakpoeder voor wat (extra) lift….. even los van het feit dat prakken echt niet voldoende is en een heel blikje duidelijk niet in mijn staafmixer-bakje past…(toch maar eens een blender kopen)… erg lekker!. Ik twijfel er aan of de zoetstof wel echt nodig is, want mijn eiwit-poeder is ook al gezoet tenslotte (cookie en cream smaak) en ik vond het zoet (en dat hoeft nu ook weer niet, hoe minder zoet hoe meer chocolade-smaak IMO)
mijn bron: http://harryranson.com/chocolate-protein-black-bean-brownies/
Lydia
Ik heb ze gemaakt precies volgens recept met Stevia en zonder de extra toevoegingen.
Niet slecht voor iets zonder ei, melk, bloem, boter of suiker én weinig calorieën. Mijn man vond de banaan nogal overheersen. Met een likje pindakaas al lekkerder. Volgende keer doe ik minder cacao er in.
Inge
Ah wat leuk om te horen :) Misschien met extra toevoegingen ook nog lekkerder? En ik houd gewoon heel erg van super pure chocolade, maar kan me voorstellen dat als je daar niet zo van bent het een beetje heftig is ;)