Chocobomb Amaranth Dadel Repen

posted in: Glutenvrij, Repen, Suikervrij | 4

Gepofte amaranth ik maakte er al eerder gerechten mee en het blijft leuk om dingen mee te bakken. Buiten dat het heel erg
gezond is (het bevat veel eiwitten, heeft cholesterol verlagende eigenschappen en is ook nog eens glutenvrij), heeft het een hele erg interessante textuur als je het poft. Want amaranth kan je net als popcorn poffen. Dat doe je door een eetlepel amaranth in een hete pan te gieten en terwijl je continue roert beginnen de amaranth korrels in de lucht te springen. In deze repen combineer ik het heerlijke luchtige van de gepofte amaranth met het zoete van dadel en de romigheid van amandelpasta. Een heerlijke snack!

chocobomb amaranth repen

Nodig:

45g gepofte amaranth (ik bestel het bij Body en Fit)
150g dadels zonder pit
1 el cacao
2 el amandelpasta
chocolade of suikervrije chocolade (kokosolie, stevia, cacao)

Hoe maak je het: 

1. Bedek een kleine vorm met plastic folie.
2. Pureer de dadels, cacao en met amandelpasta in de keukenmachine.
3. Roer de amarant door het gepureerde dadel mengsel.
4. Schep het mengsel in de vorm en duw het stevig aan.
5. Zet de vorm 15 minuten in de koelkast. Maak ondertussen de suikervrije chocolade of smelt de gewone chocolade.
6. Besprenkel de bovenkant van de repen met chocolade en zet terug in de koelkast, totdat de chocolade gestold is.
7. Snijd de reep in stukken en bewaar in de koelkast.

Geeft 6-8 repen 

4 Responses

  1. Maria

    Ik heb ze al diverse keren gemaakt! Heerlijk! Vooral als ik ga sporten, neem ik zo’n reep mee.

  2. Patricia

    hoi,
    die gepofte amaranth pof je die eerst zelf ik heb bij body en fit gekeken maar zie alleen daar de gepofte Quinoa staan

    • Inge

      Ik pof de amaranth inderdaad zelf, is heel erg makkelijk te doen (net als popcorn eigenlijk) maar je kan het recept vast ook met gepofte quinoa maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.