Vegan Kerstmenu Hoofdgerecht: Feestelijk Gevulde Pompoen

posted in: Hoofdgerecht, Kerstmis | 7

Na de heerlijke kastanjesoep gaan we door met het hoofdgerecht van het vegan kerstmenu. (Het toetje vind je hier: Mango Kokos Crumble)

vegankerstmenu

Vegan Kerstmenu:

Het is kerstmis dat vraagt natuurlijk om iets feestelijks. Ik vind een gevulde pompoen er altijd heel erg feestelijk uit zien.
Ik vulde deze heerlijke gevulde pompoen met 5 granen mix (een graan kan ook, geen probleem) en een lekkere mix van paprika, mais en spinazie, een vleugje tahini voor de romigheid en voor mij is het geen Kerst als er geen cranberry saus bij betrokken is.

Toch op zoek naar een ander vegetarisch kerstmenu?

Vegetarisch kerstmenu I:

Vegetarisch Kerstmenu II:

Traditioneel vegetarisch kerstmenu met een twist:

Voorgerecht: Paprika Pesto Room Soep met Parmezaanse Kaas Croutons
Tussengerecht: Rode Bieten Carpaccio met Geitenkaas
Hoofdgerecht: Vegetarische Seitan Roulade met Cranberrysaus, aardappelen en Hele geroosterde kruidige bloemkool.
Dessert: Banaanijs met Karamelsaus en Chocolade

Gevulde Pompoen

Nodig: 

2 kleine pompoenen
2 el agave (of  honing als het niet vegan hoeft te zijn)
2 el olie
300g gekookte 5-granen mix
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 tl kaneel
1 tl nootmuskaat
2 rode paprika’s, in kleine stukjes
2 maïskolven, korrels eraf gesneden
200g verse spinazie
4 el tahini
400g cranberries
2 sinaasappels, geperst
stevia of suiker

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijdt de pompoenen door midden, haal de zaden en zaadlijsters eruit.
  2. Meng de olie en de agave / honing en besmeer de binnenkant van de pompoenen met dit mengsel.
  3. Bak de pompoenen in ongeveer 40 minuten gaar.
  4. Maak ondertussen de cranberry compote, doe de cranberry’s samen met het sinaasappelsap in een pannetje. Zet op middelhoog vuur en laat 10-15 minuten pruttelen, totdat de cranberry’s kapot gekookt zijn. Zoet met zoveel stevia/suiker als jij nodig acht.
  5. Verwarm daarna een grote pan met een scheut olie.
  6. Bak de ui in een paar minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak nogmaals 1 minuut. Voeg de kaneel en nootmuskaat toe en bak 1 minuutje.
  7. Voeg de mais en rode paprika toe en bak een paar minuten.
  8. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
  9. Roer tenslotte de tahini en de granen mix erdoor.
  10. Schep het groente granen mengsel in de gare pompoenen en garneer met de cranberry saus.

Genoeg voor 4 personen
Aangepast van Hot for Food

7 Responses

  1. frida

    hoi Inge, zou je mij kunnen mailen wat je bedoelt met vijf granen mix? Is dat een soort rijst of zijn dat een soort havervlokken? ik heb echt geen idee. Groetjes, Frida

    • Inge

      Ohh wat stom van mij, ik vergeet altijd dat honing niet vegan is, maar je kan natuurlijk ook agave gebruiken, ik pas het aan in het recept!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.