Vegan Kerstmenu Nagerecht: Kokos Mango Crumble

posted in: Desserts, Kerstmis | 3

Je hebt toch wel een plekje in je maag vrijgehouden voor het toetje na de heerlijke kastanjesoep en de feestelijk gevulde pompoen?
Want dit toetje wil je absoluut niet missen!

vegankerstmenu

De heerlijke combinatie van zoete mango en de heerlijke crunchy kokos kruimellaag is een ”match made in heaven”. De perfecte afsluiting van een heerlijke vegan kerstmenu!

 

kokosmangocrumble

Nodig: 

400g mango
1 el kokosbloesemsuiker
2 el bloem
30g bloem
30g havermout
15g kokos
15g kokosbloesemsuiker
2 el kokosolie
extra kokosyoghurt, Griekse yoghurt of ijs om te serveren (als je Griekse yoghurt of ijs gebruikt is het uiteraard niet vegan meer!)

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijdt de mango in stukjes en roer de 1 el kokosbloemsuiker en 2 el bloem erdoor. Schep het mengsel in een ovenschaal.
  3. Meng in een andere kom de bloem, havermout, kokos en kokosbloesemsuiker.
  4. Roer de gesmolten kokos door het bloem havermout mengsel.
  5. Bestrooi de mango met het crumble mengsel.
  6. Bak de crumble 30 minuten in het midden van oven, totdat de crumble mooi lichtbruin is.
  7. Serveer met kokosyoghurt, Griekse yoghurt of ijs.

Geeft 4 porties.
Aangepast van The Daring Gourmet

3 Responses

  1. Oh dat is een lekker toetje!

  2. Klinkt goed!
    Zou er wel even bij zetten dat het niet meer vegan is als je er griekse yoghurt of (normaal) ijs bij serveert ;)

Leave a Reply