Vegetarisch Kerstmenu I Voorgerecht: Gezondere Mini Wortel Quiche

posted in: Kerstmis, Snacks | 0

vegetarisch kerstmenu

Vorige week kregen jullie van mij een vegan kerstmenu (kastanje soep, gevulde pompoen, mango kokos crumble), nu gaan we verder met het eerste van de twee vegetarische kerstmenus. Ik wil namelijk laten zien dat je als vegetariër ook een feestelijk en lekker menu kan eten met Kerstmis, een menu waarop menig vleeseter jaloers zou zijn.

We beginnen het vegetarische kerstmenu met heerlijke romige mini quiches, gevuld met geraspte wortel, wat kruidige emmentaler en om het compleet te maken een plukje tijm. (ik serveerde het op een bedje van wortel en appel, gegarneerd met rozijnen en pompoenpitten).

Het vegetarische hoofdgerecht zijn heerlijke portobello pakketjes en als toetje maakte ik een romige gezondere chocolade speculaas mousse.

vegetarisch kerst voorgerecht wortelquiche


Nodig: 

1/4 recept gezondere taart deeg
2 eieren
3 el kwark
1 tl gedroogde tijm
snuf zout
100g fijn geraspte wortel
geraspte kaas (ik gebruikt emmentaler)

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlakte tot het ongeveer 3-5 mm dik is.
  3. Steek rondjes uit en leg deze in een mini muffinvorm (ik ontdekte dat een kleine pot calve pindakaas de perfecte maat is ;))
  4. Klop de eieren los met de kwark, tijm en zout.
  5. Leg een plukje geraspte wortel in elk holletje van de mini muffinvorm.
  6. Verdeel het eiermengsel over de holletjes.
  7. Bestrooi de bovenkant van de quiches met geraspte kaas.
  8. Bak de quiches in 15 minuten goudbruin en gaar.

Geeft 12 mini quiches. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.