Vegetarisch Kerstmenu II Hoofdgerecht: Pompoen Geitenkaas Galette

posted in: Hoofdgerecht, Kerstmis | 0

pompoen galette

Ik vind hartige taarten er altijd zo feestelijk uit zien, ik word er helemaal blij van, en zeker een galette dat vind ik echt het toppunt van feestelijkheid. Een galette kon dus ook niet ontbreken in het kerstmenu. Dit maal combineerde ik het in een beetje een herfstige combinatie namelijk met heerlijke zoet gebakken uien en geroosterde pompoen en voor de extra smaak een flink stuk geitenkaas en wat salie.
ik maakte 4 mini galettes, als je het makkelijker vind, dan kan je ook 1 grote maken die zul je wel wat langer moeten bakken.

Nodig: 

1 recept gezonder taart deeg recept
4 uien, in ringen
500g pompoenblokjes, gekookt of geroosterd
40g geitenkaas
4 salieblaadje, fijngesneden

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Bak de uien ringen in een scheut olie in ongeveer 20-30 minuten goudbruin en zoet. Voeg de pompoen en salie toe en warm kort op.
  3. Verdeel het deeg in 4-en en rol elk stuk uit tot ongeveer 1/2 cm. Schep het ui pompoen mengsel in het midden, bestrooi met de geitenkaas en vouw de randen over de vulling maar niet helemaal.
  4. Bak de taartjes 30 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.

Geeft 4 taartjes 

Leave a Reply