Jullie hebben al een heerlijk vegan en vegetarisch kerstdiner voorbij zien komen, maar rondom de feestdagen komen ook heel vaak lekker hapjes op tafel te staan. Ik heb voor jullie ook een aantal heerlijke vegetarische (en gezondere) hapjes gemaakt, waar je heerlijk van kan smullen zonder schuldgevoel (hoewel ik eigenlijk vind dat je nooit een schuldgevoel zou moeten bij eten, maar dat is een ander verhaal.
Frisse en Romige Komkommerrolletjes
Nodig:
1 komkommer
1/2 avocado
50g zachte geitenkaas
peper en zout naar smaak
Hoe maak je het:
1. Maak van de komkommer dunne lange plakken, je kunt dit doen met een kaasschaaf of een dunschiller, bewaar alleen de plakken die minimaal 3cm breed zijn.
2. Pureer de avocado samen met de geitenkaas en peper en zout.
3. Bestrijk de komkommer plakken met het geitenkaas-avocado mengsel en rol ze op.
Hummus gevulde paprika
Nodig:
200g mini paprika’s
200g gekookte kikkererwten
1 klein teentje knoflook
2 el tahini
2 el yoghurt
3 el olie
1/2 tl zout
1/4 tl gerookt paprikapoeder
Hoe maak je het:
- Pureer alle ingrediënten voor de hummus (alles behalve de paprika’s) tot een gladde massa.
- Snijd de bovenkant van de paprika’s en haal de zaadlijsters eruit.
- Schep de hummus in de paprika’s en zet het hoedje er weer op.
Marja de Jong
Ziet er heerlijk uit! Maar wat is precies de bedoeling van de kikkererwten? Gaan die er heel doorheen?
Inge
Oeps ik had een foutje gemaakt bij het uittikken, je maakt van de kikkererwten de humus :)
Nicole
Deze zien er heerlijk uit! Lekkere verantwoorde hapjes.