Cottage Cheese Pannenkoeken II

posted in: Ontbijt | 5

cottagecheesepannenkoeken

Cottage cheese, ik blijf er mee experimenteren eerder had ik al paprika’s gevuld met cottage cheese, kruidige cottage cheese, quiches met pompoen en ook al eens eerder pannenkoeken met cottage cheese en banaan. Op dat laatste recept kreeg ik toen van een lezer de opmerkingen dat ze graag een recept wilde waar de smaak van cottage cheese meer naar voren kwam, nou zo gezegd zo gedaan. Bij deze pannenkoeken geen banaan als eivervanger, maar gewoon ei en dat zorgt ervoor dat de smaak van de cottage cheese meer naar voren komt, mocht je toch wat zoets willen, ik voegde er wat gedroogde blauwe bessen en gedroogde cranberries toe die een perfecte zoete touch geven aan deze heerlijke pannenkoeken!

Nodig:
200g cottage cheeseĀ (zelfgemaakte cottage cheese recept)
2 eieren
120g bloem
150ml melk
1/2 tl zout
1 tl bakpoeder
evt. gedroogde blauwe bessen en gedroogde cranberry’s

Hoe maak je het:
1. Roer de cottage cheese en eieren samen met de melk los. Schep de bloem, zout en bakpoeder erdoor.
2. Verwarm een grote koekenpan met een scheutje olie op middelhoog vuur.
3. Schep hoopjes van een grot eetlepel in de pan en laat 1 minuutje bakken totdat de onderkant lichtbruin is en niet meer aan de pan kleeft. Draai de pannenkoek om en duw met de spatel helemaal plat. Laat de pannenkoek 2 minuten bakken totdat de onderkant lichtbruin is, draai om en laat nogmaals 1-2 minuut bakken.
4. Herhaal met de rest van het beslag.

Het aantal pannenkoeken dat je krijgt hang af van hoe groot je ze maakt, maar de hoeveelheid is genoeg voor 2-3 personen.

(Visited 1,564 times, 1 visits today)

5 Responses

  1. Lijkt heerlijk, zou de bloem vervangen kunnen worden door havermoutmeel ?

  2. Ik heb ze vandaag gemaakt, en ze waren heerlijk! I.p.v. bloem heb ik speltmeel gebruikt.
    Dank je wel voor dit fijne recept.

  3. Hallo Inge,
    Deze pannenkoekjes al enkele keren gemaakt (zie hierboven), en ze waren altijd heerlijk. Maar ik vroeg me eigenlijk af wat het bakpoeder erin deed zonder een zuur, bv citroen.
    Vandaag heb ik ze dus gemaakt met een beetje citroensap erbij, en terwijl ik het mengde begon het deeg al een beetje te borrelen. Ze zijn nu iets luchtiger geworden.
    Als bakpoeder gebruik ik baking-soda, en om dit te laten werken in deeg moet er een zuur bij.
    Het kan natuurlijk zijn, dat in zakjes bakpoeder er nog een toevoeging zit, zodat er geen citroen of zo bij moet.

    Nogmaals dank voor dit heerlijke recept!

Leave a Reply