Kruidige Cottage Cheese

posted in: Dips en spreads | 5

 

kruidige cottage cheese

Jullie weten dat ik dol ben op cottage cheese, ik maak geregeld zelf een grote pan cottage cheese (cottage cheese zelf maken) en er gaan heel wat bakjes per week door heen hier. Nu ontdekte ik laatst een nieuwe variant cottage cheese van een groot zuivel merk, een cottage cheese met allerlei kruiden. Die cottage cheese had wat weg van die kruidenkaas die je altijd bij gourmet sessies hebt en waarvan ik er altijd voor moet zorgen dat het bakje zich aan de andere kant van de tafel staat, anders is ie ongeveer in 31 seconde op ;). Enige nadeel ik vond het aan de prijzige kant, zo’n bakje kruidige cottage cheese en dat betekend maar 1 ding in huize Inge: zelf maken! En dat zelf maken bleek zo makkelijk te zijn, zelf je hamster kan het (bij wijze van spreken natuurlijk, maar mocht je hamster het echt doen, leg het dan vast op video, je hebt goud in handen!).

Nodig:
200g cottage cheese (zelfgemaakte cottage cheese recept)
50g (half)volle kwark
1/2 teentje knoflook, heel fijn gesneden
1 el peterselie, fijngesneden
1 tot 2 lente uitje(s), fijngesneden
zout en peper naar smaak

Hoe maak je het: 

  1. Heel makkelijk: roer alles door elkaar, proef breng op smaak met zout en peper.

5 Responses

  1. Oh lekker zeg! Wij hebben die bakjes ook altijd bij gourmet, zo lekker! Handig recept Inge!

  2. Dat kan natuurlijk ook met huttenkase of met goedkope roomkaas(light).

  3. mmmm heerlijk geworden ;-)

Leave a Reply