Kruidige Peren Yoghurt Taart

posted in: Taart | 11

Combineer twee top dingen en je krijgt een top taartje :)
Wat ik combineerde? Mijn awesome healthy yoghurttaart recept (mag ik dat eigenlijke wel van mijn eigen recept zeggen) en jullie awesomenness.
Hoe zit dat? Ik had nog een potje met steranijs staan en geen idee wat er mee te maken, dus ik vroeg het jullie op Facebook en ik kreeg meer dan 22 reacties! Onder ander van Simone die met het idee kwam om de steranijs te gebruiken voor gestoofde peren, dat zag ik wel zitten!
De combinatie van heerlijke romige Skyr (een soort Ijslandse yoghurt), met het zoete en kruidige van de gestoofde peren, een echt winter taartje!

kruidige peren yoghurt taart

Nodig:
2 peren
schil van 1 sinaasappel, in brede stroken
1 el honing
1 steranijs
snuf koekkruiden

30g dadels
1 el appelstroop
40g havermout

300g Skyr yoghurt
4g agar agar
250ml kokosmelk

Hoe maak je het:
1. Snijdt de peren in kleine stukjes (ongeveer 1 cm bij 1 cm).
2. Doe de peer samen met de sinaasappelschil, honing, steranijs en koekkruiden in een steelpan. Zet de pan op een laag vuurtje en laat 30 minuten pruttelen totdat de peer zacht is met niet ”moes” zacht.
3. Maak ondertussen de bodem. Doe de dadels, appelstroop en havermout in een keukenmachine en pulseer tot een deeg.
4. Bekleed de bodem van een kleine springvorm (16cm) met bakpapier en druk het deeg op de bodem. Zet de vorm in de koelkast.
5. Giet de kokosmelk in een maatbeker en vul aan tot 300ml met het vocht dat uit de peren is gekomen.
6. Giet de kokosmelk in de een steelpan, voeg de agar agar toe en zet op middelhoog vuur. Breng al roerende met een garde aan de kook. Als het mengsel kookt roer dan continue en laat het 2 minuten koken. Haal van het vuur en laat even afkoelen.
7. Roer het agar agar mengsel door de yoghurt.
8. Schep het yoghurt mengsel in de springvorm en verdeel het perenmengsel erover (zonder eventueel vrijgekomen vocht)

Geeft 4 stukken
Mocht je geïnteresseerd zijn in de voedingswaarden dan kan je ze op My Fitness Pal vinden onder de titel: peren yoghurt taart

11 Responses

  1. Wauw dat ziet er goed uit!

  2. Hmm, wat een heerlijkheid op een plaatje. Ziet er goed uit Inge!

  3. Hier staat ie nu in de koelkast voor vanavond bij de koffie.
    Ben benieuwd.
    Ik heb voor de bodem wel de dubbele hoeveelheid gebruikt want het leek mij te weinig en ik kreeg het niet goed verdeeld,was erg plakkerig! Is nu alsnog een erg dun laagje geworden.
    Denk dat ik het de volgende keer een keer met een kokos zuivel ga proberen,dat lijkt me ook wel erg lekker bij de peer
    Had zelf ook nog nooit met agar agar gewerkt dus ook weer wat geleerd!
    Bedankt voor je recept!

    • Ahh wat leuk dat je hem gemaakt hebt, hopelijk vind je het lekker :)
      Tip: om het in de vorm te drukken maak je vingers een beetje vochtig dan krijg je het makkelijker in gedrukt.
      Wel gek dat je te weinig had, welke grootte vorm had je gebruikt?

  4. Nou hij viel goed in de smaak! :-)
    Zeker voor herhaling vatbaar!!
    Mijn vorm was idd groter dan 16 cm denk ik.
    17 of 18 cm vermoed ik!
    En had wellicht de ingrediënten van de bodem korter moeten mixen? Op de foto lijk ik de havermout vlokken nog te herkennen,dat was bij mij niet het geval.
    Maar hij was super geslaagd dus bedankt!!

  5. Hoihoi,
    Ik heb de taart zojuist gemaakt. Ipv kokosmelk heb ik soya klopfix gebruikt en agar agar en wat vers sinaasappelsap voor de smaak. Hoe lang moet de taart stijven?

    • Bij mij was ie redelijk snel opgestijft, maximaal 30 minuten, maar ik ben wel heel erg benieuwd naar wat soya klopfix is?

  6. Heerlijk het taartje gaat bij mij nu ook zo in de koelkast.
    Ik had geen steranijs en heb dus een klein kaneelstokje meegekookt.
    De bodem was inderdaad dun maar heb een tip voor het uitsmeren ervan want het is inderdaad erg plakkerig.
    Ik had er een kommetje water naast gezet en elke keer als ik weer een stukje wilde verspreiden maakte ik eerst de spatel even vochtig! dat ging prima! Nu nog even afwachten tot na het avondeten……………vol verwachting klopt mijn hart

Leave a Reply