Witte Bonen Groenteballetjes

posted in: Uncategorized, Vleesvervanger | 0

wittebonengroenteballetjes

Als je de top 10 van het jaar 2015 heb gelezen dan weet je dat de post over zelf vegetarische burgers maken super populair is. Als je goochel op zelf vegetarische burgers maken is De Bakparade zelfs het tweede resultaat! Dus word het weer tijd voor wat nieuwe inspiratie, want de mogelijkheden wat betreft vegetarische burgers zelf maken is groot. Ditmaal maakte ik heerlijke balletjes op basis van witte bonen en champignons. Heerlijk knapperig aan de buitenkant heerlijk romig aan de binnenkant, het had wel iets weg van een vegetarisch bitterbal en dat vind ik zeker niet verkeerd :)

Nodig:

1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
250g champignons, in plakjes
1 tl oregano
1/2 tl gemalen zwarte peper
255g gekookte witte bonen
2 el peterselie
50+25g broodkruim (Panko of normaal paneermeel)
2 el voedingsgist

Hoe maak je het:

  1. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  2. Bak de ui en knoflook 2 minuten zacht. Voeg de champignons, oregano en zwarte peper toe en bak totdat de champignons goudbruin zijn.
  3. Voeg de witte bonen toe en bak 1 minuut.
  4. Doe alles uit de pan samen met de peterselie, 50g broodkruim en voedingsgist in een grote kom en pureer met een staafmixer tot een redelijk glad mengsel.
  5. Doe de andere 25g broodkruim in een diep bord.
  6. Vorm balletjes ter grootte van 1 el van het deeg en rol ze door het broodkruim in het diepe bord.
  7. Bak de balletjes rondom bruin in een koekenpan met een flinke scheut olijfolie.
  8. Bak de balletjes in 20 tot 30 minuten af in de oven op 180 graden Celsius.

Genoeg voor 4 personen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.