Healthy Glutenvrij Suikervrije Wafels

posted in: Gebak, Glutenvrij, Ontbijt, Suikervrij | 0

Het is heel lang geleden dat ik een wafel recept heb gepost, dat was namelijk al weer in 2013, dat is te lang geleden vinden jullie ook niet?

Het komt overigens ook niet dat ik wafels niet lekker vind, ik vind ze super lekker, maar ik bezit geen wafelijzer en moet het dus lenen.
Dit recept is echt een toppertje, een super healthy glutenvrije (mits je glutenvrije haver) wafel die je met een gerust hard op een doodgewone maandag ochtend kan eten ook als je er een bolletje banaanijs bij eet :)

Op zoek naar een zaterdag ochtend wafel recept? Ik kan de Nutella Chocolade Wafels  ook van harte aan bevelen!  Of natuurlijk Pindakaas Zuurdesem WafelsZuurdesem Dadel Banaan Wafels of de Volkoren Appeltaart Wafels.

wafel

Nodig:

120g havermoutmeel
60g (glutenvrije) muesli
2 tl bakpoeder
1/4 tl zout
3 el lijnzaad
250ml melk
1 el azijn
60ml appelmoes zonder toegevoegde suiker
2 el olie

Hoe maak je het:

  1. Vet de platen van een wafelijzer in en verwarm het wafelijzer voor.
  2. Meng de bloem, muesli, bakpoeder en zout in een grote kom.
  3. Meng de lijnzaad, melk, azijn, appelmoes en olie in een maatbeker, roer goed door en laat een paar minuten staan.
  4. Roer de natte ingrediënten door de droge.
  5. Schep het deeg in het wafelijzer en bak 3-5 minuten, totdat ze mooi goudbruin zijn. Herhaal met de rest van het beslag.

Geeft 6-8 wafels, afhankelijk van de grootte van het ijzer.
Disclaimer dit recept bevat natuurlijke suikers uit appelmoes! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.