Rabarber Banaanbrood

posted in: Brood, Gebak | 5

rabarberb-banaanbrood1-min

Hoe kon ik het niet doen, rabarber verwerken in mijn meest favoriete baksel ooit: banaanbrood! Het iets zurige van de rabarber past perfect bij het heerlijke zoete van de banaan, ik werd er helemaal blij van en mijn collega’s ook ;)

Dus nu maken want het rabarber seizoen duurt niet lang meer!

 

rabarber-banaanbrood2-min

Nodig:

120g speltmeel
60g amandelmeel
1 tl baking soda
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1 tl kaneel
2 eieren
3 kleine bananen, fijngeprakt (ik had 265g)
75g appelmoes
5 druppels stevia
200g fijngesneden rabarber

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier (of vet hem in).
  2. Meng het speltmeel, amandelmeel, baking soda, bakpoeder, zout en kaneel in een grote kom.
  3. Kluts de eieren in een kom los, roer de banaan, appelmoes en stevia erdoor.
  4. Schep de natte ingrediënten door de droge.
  5. Schep de rabarber door het beslag.
  6. Schep het beslag in de cakevorm.
  7. Bak de cakevorm in 50-55 minuten gaar, de cake is gaar als een saté prikker er schoon uitkomt.

Geeft 10-12 plakken

5 Responses

  1. Anne

    Zo die ziet er goed uit, heb nog niet eerder van een rabarber bananen brood gehoord. Goeie combi!

  2. Barbara

    Superlekker!!! Wel een beetje natter uitgevallen, ik doe er volgende keer wat meer bloem bij.

  3. Laura

    De smaak is goed, maar bij mij is hij ook te nat. Denk inderdaad te weinig bloem.
    Ga hem nog eens proberen te maken als ik weer rabarber heb.
    Groetjes Laura

    • Inge

      Oh wat jammer, ik ga hem op mijn lijstje zetten om op nieuw uit te te testen (en aanpassen)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.